Zdravím, předem asi napíšu mojí sestavu aby bylo jasné o čem je řeč ↓
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz (4 CPUs)
RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP Low profile
HDD: OCZ Vertex 2 Series 120GB V2 16chip SSD
GPU: MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC
MB: GIGABYTE Z68X-UD4-B3
PSU: CORSAIR AX750
před čtyřmi měsíci jsem si sestavil nový herní počítač a doteď vše šlapalo jak švýcarské hodinky, v pondělí ještě než jsem odjel na týden do nemocnice mi pc jel v pohodě bez jakýchkoliv problémů, byl sem tam týden a dnes jsem se vrátil domů, zapnul jsem tedy počítač, který byl týden vypnutý a najednou mi nemůže najít HDD, v BIOSu se také neukazuje, DVDRom se normálně ukáže a funguje, zkoušel jsem přepojit kabely, dát je do jiných Sata portů ale bez úspěchu.
Používám tento SSD jako jediný (zatím) na OS a pár her, v době kdy jsem kupoval tento pc byly disky hrozně drahé kvůli povodním, zítra ho půjdu zkusit ke kamarádovi jestli je vůbec funkční, ale zezadu disku svítí zelená kontrolka.
Uvidím po zítřku, ale zkouším se ptát zde, jestli se toto někomu již nestalo, nevím zda je chyba v disku nebo někde jinde, bohužel nemám jiný disk na vyzkoušení, jsem z toho docela na větvi jelikož je 4 měsíce starý a jak jsem již psal počítač byl vypnutý po dobu mé nepřítomnosti...
PS: pc občas vypínám zezadu na zdroji, jelikož mi trošinku píská zdroj, normálně slyšet nejde, ale když je hrobové ticho je to docela otravné (asi nějaká cívka či co). Děkuji za jakékoliv postřehy.
PC přestal detekovat SSD
PC přestal detekovat SSD
Naposledy upravil(a) migy dne 24 bře 2012 19:07, celkem upraveno 1 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC přestal detekovat SSD
Zkusil bych resetovat bios -vyndat na chvíli baterii na z.desce.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
zkoušel sem jí vytáhnout na 10min+ a bohužel, stále to samé.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš bych to viděl tak, že se disk odporoučel. Byl na něm nahraný nejnovější firmware?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
to asi nebyl, nevím, používal jsem ho tak jak jsem ho koupil, přikláním se k tomu že opravdu odešel, zítra ho půjdu hodit na pobočku :-/.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přiber k tomu i ten zdroj.Pískat by neměl.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
reklamace dnes podána na pobočce, disk už je na cestě k dodavateli, jinak s tím zdrojem, někde jsem četl že někomu pomohl upgrade biosu, nevím co je na tom pravdy, ale až se to vyřeší s tim hdd, zkusím to a přinejhorším by šel taky, nevím zda-li to uznají, jelikož jim to na jiné (testovací) sestavě pískat nemusí.
PS: může to pískání způsobit něco horšího než jen otravný zvuk?
, jak píšu, píská to jen při vypnutém PC a já ho vypínám zezadu na zdroji, takže mě to zatím nijak neotravuje, btw. díky za odpovědi...
PS: může to pískání způsobit něco horšího než jen otravný zvuk?

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2517
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14