Zdravím v tuto noční hodinu.
Odpoledne jsem se dostal k tomu, abych "zase jednou za čas" provedl nutnou očistu HW od veškerého prachu.
Musím podotknout, že před rozebráním byl počítač 100% funkční - bez sebemenších problémů. V Everestu všechno šlapalo jak hodinky.
Počítač jsem ani tolik nerozebíral - jen sundal boční desku, odšrouboval a odepnul větráček, sundal větrák a chladič z CPU ... vyndal GK, zdroj, HDD a DVD-ROMku... (tj. poodepínal i kšandy u nich kromě...)
Jakmile jsem všechno vysál a vyčistil, tak jsem vše vrátil do původního stavu. No.... prvně jsem zapomněl zapojit ROM-ku, ale to jsem hned napravil.
A abych se dostal k problému....
Počítač samostatný "funguje," ale ...
... ale naběhne jen startovací obrazovka a to je prakticky vše. Nejde myš(USB), u klávesnice(PS2) kontrolky probliknou, ale dále klávesnice nereaguje (čili se ani nedostanu do BIOS-u) a startovací obrazovka je statická.
Zkoušel jsem všechny kšandy odepnout a znovu připnout, ale vše bylo beze změn.
Poté jsem odpojil HDD a naběhla zase jen startovací obrazovka, ale zase vše beze změn - čili žádná reakce na to, že by byl HDD postrádán.
Pokud hádám správně, tak hádám chybu někde na základní desce. Ano, je staršího data, ale doposud jsem s ní neměl nejmenší problém. Jedná se o model: Intel G945G Express
Za případné rady a tipy děkuji!
Problém - patrně s MB
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém - patrně s MB
Statická elektřina z vysavače mohla poškodit nějaký chip na MB. Zkus udělat Clear CMOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No konkrétně MB jsem ani nevysával, jen ty vyjmenované komponenty.
Ale i tak - zkusil jsem Clear i teď, po druhé (prvně odpoledne) - a stále nic.
Ale i tak - zkusil jsem Clear i teď, po druhé (prvně odpoledne) - a stále nic.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj zda jsou všechny karty správně zasunuty ve slotech a zda je chladič CPU dobře usazený, dal jsi novou pastu?
BTW napiš sem komponenty ať víme s čím máme tu čest.
BTW napiš sem komponenty ať víme s čím máme tu čest.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3431
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36