mám problém se svým počítačem. Je to starý počítač, ale používám ho, protože novější mi asi nadobro odešel. Počítač je šíleně hlučný, nefunguje v něm mechanika, má 480MB RAM, Pentium 4, má dva HDD, WXP.
Hlavní problém je v tom, že počítač je šíleně pomalý, seká se a zamrzá, aplikace padají atd. Chtěl bych to alespoň částečně řešit buď přeinstalací Windows, o kterou už jsem se jednou neúspěšně pokoušel (opakuji, že PC nemá mechaniku) nebo instalací jiného OS na druhý, prázdný harddisk.
Počítač v současnosti jede na originálních WXP Professional, který je registrovaný na známého firmu. I kvůli tomu jsem se bál instalovat "černé" Windows. A také si nejsem jistý, jestli bude možné Windows znovu aktivovat sériovým kódem z toho Professionalu.
Každopádně, jaký postup byste mi doporučovali? Pokud přeinstalovat Windows, tak jak? Pokud instalaci jiného OS, tak kterého a kam?
Používal jsem Slax z flashky, ale pořád to padalo, vypínalo se to.. počítač využívám především k brouzdání po internetu, případně úpravě fotek nebo střihu videa, a budu rád když na něm budu tyto činnosti moci zase vykonávat.
K dispozici mám:
-1 HDD 74,5 GB (na něm jsou WXP)
-1 HDD 232 GB - prázdný
-1 Externí USB hdd
..dá se z toho něco vymyslet?
Děkuji moc za všechny odpovědi