Zdravim.
Moje Ati 4870 se asi tam před půl rokem odporoučela. Místo ní jsem koupil Nvidii GTX 550Ti. Odinstaloval jsem ovladače Ati, nainstaloval ovladače Nvidie a na první pohled všechno dobrý. První problém byl u WoWka, kde po pár minutách hraní hra spadla do Winů a monitor vypadal tak, jako kdyby se přepnul do režimu 256 barev a nejnižšího rozlišení. U tohohle problému pomohlo vypnout ve WoWku vertikální synchronizaci, pak to už nedělalo. Ale u her Mass effect a TESV Skyrim mam horší problém. U Mass effectu se seká už i animace v menu a po spuštění hry to chvíli seká a pak spadne. Skyrim, ať nastavim jakýkoliv detaily (low i ultra), běží třeba minutu plynule a pak následuje několikavteřinovej lag a tak furt dokola. Někdy se už hra ani nerozjede, zůstane to v lagu a musim resetnout. Potom, co se mi rozbila hd4870 tam chvíli byla stará Ati X700, než jsem tam dal tu Nvidii.
Problém po výměně grafiky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém po výměně grafiky
Vítej na PC-HELP
Zkus na tom pustit nějaké zátěžové testy /3D Mark 11, OCCT/, koukni se na teploty. Ale spíš bych to viděl na HW chybu karty.
Ovladače máš asi aktuální.
Karta nepotřebuje nijak extra zdroj, takže pokud je tam nějaký slušný 400W, neměl by to být problém.
Zkus na tom pustit nějaké zátěžové testy /3D Mark 11, OCCT/, koukni se na teploty. Ale spíš bych to viděl na HW chybu karty.
Ovladače máš asi aktuální.
Karta nepotřebuje nijak extra zdroj, takže pokud je tam nějaký slušný 400W, neměl by to být problém.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak jsem zkusil OCCT. Po asi 3 minutách se test vypnul (teplota GPU vylezla na 86°C). Pak jsem to zkusil znovu s tim, že jsem zaškrtnul "error check". Žádnou chybu to nehlásilo, ale GPU znovu asi po 3 minutách vylezlo na 86°C a test se vypnul. Že by se to včechno sekalo kvůli přehřívání? Pravda, že u Skyrimu a Mass efectu jsem teplotu nesledoval. Chladič je na tom sériovej.
Jaký máš zdroj?
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus otevřít bednu a případně tam nech foukat nějaký ventilátor, abys teplotu srazil. Zjistíš, zda to vydrží déle.
Zdroj mam Enermax 525W, takže problém ve zdroji asi nebude.
O jakou 550Ti se přesně jedná? Sedí dobře na grafice chladič? Máš větranou skříň?
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Je to tahle:
http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-550-ti-h ... n24a7t1057
Vepředu i vzdadu ve skříni mam 12cm větráky (zadní Enermac a přední myslim CoolerMaster).
A teplotou to neni. Teď jsem zkusil pustit Mass effect, seká se i v menu a to podle HW monitoru nešla grafika nad 55°C. Procesor (intel E8400) se drží taky kolem 55°C.
Jeětě jsem nezkoušel testovat néčim RAMky, ale pochybuju, že by to bylo RAMkama, protože to začlo po výměně grafiky.
http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-550-ti-h ... n24a7t1057
Vepředu i vzdadu ve skříni mam 12cm větráky (zadní Enermac a přední myslim CoolerMaster).
A teplotou to neni. Teď jsem zkusil pustit Mass effect, seká se i v menu a to podle HW monitoru nešla grafika nad 55°C. Procesor (intel E8400) se drží taky kolem 55°C.
Jeětě jsem nezkoušel testovat néčim RAMky, ale pochybuju, že by to bylo RAMkama, protože to začlo po výměně grafiky.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych asi grafiku s klidem vrátil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4829
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1569
-
od windroid2
16 dub 2025 18:21
-
-
- 1
- 2452
-
od šulda
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9256
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2295
-
od FELINY