Divné vrčení větráčku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vinchi9
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Divné vrčení větráčku

Příspěvekod vinchi9 » 06 črc 2012 23:55

Ahoj mám takový problém. Dnes jsem hrál hru Tribes: Ascend a z počítače se začal ozývat takové divné vrčení větráčku, které bylo jiné než jindy. Je pravda, že když poslední dobou pustím něco náročnějšího, tak to začne vrčet taky více, ale ne tak jako dnes. Mám podezření, že to je zdroj a nechci, aby mi odpálil celou sestavu, tak píšu už teď. Takže pokud by někdo věděl, co to může být, ať napíše. Díky
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Divné vrčení větráčku

Příspěvekod satam » 06 črc 2012 23:57

Nejspíše větráček na odchodu do elektronebe díky odcházejícím pouzdrům uložení hřídelky. Se zdrojem to nejspíš nemá nic společného (maximálně může jít o ventilátor zdroje). Zdroj přesto doporučuji zkontrolovat - přeměřit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

vinchi9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod vinchi9 » 07 črc 2012 00:00

Můžu se zeptat čím a jaké to má mít hodnoty?
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 07 črc 2012 00:07

Už ze tvé otázky je patrné že o tom nemáš šajnu a tak raději nic neměř. Ostatně měření zdroje není jednoduchá záležitost. Nejspíš je to kvůli těm zmíněným pouzdrům a je třeba to rozdělat a kouknout který větrák vrčí.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 07 črc 2012 00:12

Ten, co vrčí, pak rovnou vyměnit - neopravovat! a zjistit, jak se PC dále chová.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 07 črc 2012 00:18

Jen bych dodal, že pokud je to větrák ve zdroji, pak to přenech někomu zkušenému. Je tam životu nebezpečné napětí!
Případně vyměnit zdroj. Vadný větrák zdroje sice PC přímo neohrožuje, ale může se přehřát zdroj a pak se může stát všelicos.

Zpět na “Problémy s hardwarem”