připojení externího disku
připojení externího disku
Mohl by mi někdo prosím pomoc vyřešit můj problém? jedná se o to, že jsem přišel o notebook, ze kterého jsem zachránil alespoň HDD. udělal jsem z něj tedy externí, koupil na něj pouzdro a přes usb by měl jít připojit k mýmu stolnímu pc. pánovi v krámu, který mi to dával do hromady (hdd do pouzdra) to normálně šlo, mě to doma na notebooku taky normálně šlo. hdd jsem sformátoval a i pak na notebooku normálně funguje, nicméně na stolním počítači se vůbec neukáže. rozsvítí se zelená kontrolka na disku, takže disk běží, ale ve windows ho nenajdu. nikde. ještě abych to doplnil - na notebooku i na stolním pc mám stejný win - xp 64bit. pomůže někdo PROSÍM?? díky!!
Re: připojení externího disku
Co máš za USB - 1.1, 2.0? Velikost toho HDD? Typ MB? Třeba Tvoje MB na rozdíl od ntb ten HDD přes USB nezvládne. A není to o stejném OS.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
usb 2.0, hdd je 500gb a mb je gigabyte s-series....jinej externí disk, který tu mam normálně valí...
Prosím data obou ext. HDD: kapacita, otáčky, předpokládám, že oba jsou SATA (I, II, III?). Při jeho prvním připojení: ohlásil se Ti nový HW? A jak u toho, co chodí? Pokud Ti to dělal odborník v obchodě a nemáš to daleko, když nic nepomůže, zajdi za ním znovu a porovnejte Tvůj a jeho PC, třeba Ti řekne, proč to v Tvém nechodí.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíše nestačí napájení jen z jednoho konektoru USB. Lze koupit dvojitou propojku, čímž se zvýší potřebný proud z USB pro napájení externího disku. Případně zkus USB na zadní straně PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Když už probíráme tento problém, dovolím si se taky v jeho rámci zeptat: Mohou být u různých PC dramaticky různé proudové zatížitelnosti konektorů USB? ri-chard říká, že v obchodě na PC obchodníka to chodilo.
mám dvousmyčku na usb, zkusil jsem už všechny porty který na pc mam -2vpředu a 4 vzadu a hd se ani nenahlasil, jako nový hardware...
Možná se pletu, ale opravdu bych nic nedal za to, že ta deska přes USB 2.0 neutáhne 500GB dost zaplněný HDD. Ale i tak by se měl objevit jako nový HW. Bohužel, nato už můj mozek nestačí. ještě jednou: jak velký je ten ext. HDD, co Ti chodí?
-
- Pohlaví:
Mohou být u různých PC dramaticky různé proudové zatížitelnosti konektorů USB? ri-chard říká, že v obchodě na PC obchodníka to chodilo.
Dle mé zkušenosti mohou a také bych se přiklonil k nedostatečnému napájení. Jestli je disk prázdný anebo plný nemá vliv.
Obsazenost HDD dle mých vlastních zkušeností vliv má. Než ho PC "přežvejká", může uplynout jakási doba prodlevy a PC zahlásí "Zařízení USB nerozpoznáno". Už jsem se s tím nejednou setkal. Jinak co se týká proudové zatížitelnosti USB, pomohl jsi rozptýlit mé pochybnosti. Dík.
-
- Pohlaví:
Tak to je nad moje vědomosti, ale nemyslím že by se při identifikaci disku měla "žvejkat" data na něm uložená.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mrkni do Správy disků, zda se zobrazí tam. Pokud ne má systém problém rozeznat disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1993
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3230
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3305
-
od sabrik