pomalé načítání stránek Vyřešeno
pomalé načítání stránek
Dobrý den, mám problém s pomalým načítáním stránek. Problém se vyskytuje pouze když se připojím na internet přes router. Když změřím rychlost download/upload s routerem a bez něj, vychází cca stejně, ale stránky se s routerem načítají strašně dlouho. jedná se o router Belkin surf N150. K routeru jsem připojen kabelem, takže špatný signál bych vyloučil. Je nějaká možnost router poladit, nebo je prostě pomalý a mám se podívat po rzchlejším. Mám k němu připojen pouze PC, TV (obojí kabelem) a příležitostně mobil přes wifi. Načítání stránek je pomalé i když TV odpojím. Předem děkuju za jakoukoliv radu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: pomalé načítání stránek
Jak ti to může naměřit stejnou rychlost a přitom být pomalejší? Co odezva?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pokaždé to naměří jiné hodnoty, ale odezva se pohybuje od 25 do 35 ms. S routerem, nebo bez to vychází nastejno.
Nevím, zda to může mít vliv, ale od poskytovatele mi vede 8pinový ethernet kabel a router má na vstupu WAN pouze 4 piny (totéž i na ostatních 4 LAN zdířkách). Není možné, že jde ke mě internet 8mi dráty a router si vezme jen půlku a druhá půlka se ztratí? V tom případě ale nechápu, proč mi 3 různé programy naměří téměř stejnou rychlost i odezvu a stránky s routerem se načítají jako s hnojem (10 i více sekund). Bez routeru se otevírají ihned.
Nevím, zda to může mít vliv, ale od poskytovatele mi vede 8pinový ethernet kabel a router má na vstupu WAN pouze 4 piny (totéž i na ostatních 4 LAN zdířkách). Není možné, že jde ke mě internet 8mi dráty a router si vezme jen půlku a druhá půlka se ztratí? V tom případě ale nechápu, proč mi 3 různé programy naměří téměř stejnou rychlost i odezvu a stránky s routerem se načítají jako s hnojem (10 i více sekund). Bez routeru se otevírají ihned.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, stejně se používají jen 4 linky z těch 8
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
A není v nastavení routeru něco, co bych měl změnit, aby to načítalo rychleji? Osobně jsem pouze změnil uživ. jméno a heslo. Do zbytku jsem nevrtal, protože jsem zapojoval router poprvé a nerad bych něco zkonil.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není. Je tu ještě možnost, že poskytovatel blokuje rychlost cizím zařízením. Zkus naklonovat MAC z původního počítače
A to se dělá jak? Router jsem zapojoval porvé.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V jeho administraci to jistě najdeš, je to standartní funkce
Tak MAC jsem naklonoval, ale rozdíl žádný. Když zkusím načíst stejnou stránku víckrát po sobě, načte se relativně rychle, ale pokud mezitím načtu jinou stránku, nebo stejnou, ale po delší době, načítá se strašně pomalu. Už jsem z toho zoufalý. Nevím jestli je to routerem, nebo špatným nastavením.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ideálně jej zkusit ještě jinde a u tebe taky jiný
Když jsem se před chvílí zkoušel připojit z mobilu přes wifi, signál byl chvilku vynikající a chvilku jen dobrý (a to jsem byl ve stejné místnosti s routerem a na jednom místě). Zkusím jiný router a uvidím. Pokud je naklonovaná MAC, tak by to provider neměl brzdit, že?
Re: pomalé načítání stránek Vyřešeno
Takže problém byl v nastavení DNS servru na straně poskytovatele. Problém vyřešen přidělením jiného DNS servru. Děkuju moc za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2556
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
11 led 2025 15:10
-
-
- 4
- 2609
-
od PARKR
08 úno 2025 09:18
-
-
Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1697
-
od kecalek
31 pro 2024 16:27
-
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 5084
-
od Minapark
30 srp 2024 09:29
-
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3827
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”