Zdravím,
když chci zapnout PC, tak jen problikne kontrolka u vypínače, roztočí se větráky u zdroje a procesoru, ale po 1 s se hned vše vypne, nenaběhne obrazovka, nic.
Zkoušel jsem měnit zdroj: žádná změna; odpojil jsem od desky všechny komponenty (dvd, harddisk, grafiku): žádná změna.
Zkusil jsem vyměnit RAMky: žádná změna. Vyplývá z toho, že problém bude v základní desce. Ještě než ji vyměním, tak jsem se chtěl zeptat, jestli už někdo neměl zkušenosti s podobným problémem?
Děkuji za reakce
PC se nerozjede
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC se nerozjede
V minulosti se mi stalo přesně co tobě. Zkus zkontrolovat vnějšek i vnitřek PC jestli tam nejsou nějaké cizí tělesa (prach, nepravidelné věci, nedej bože vylitá kapalina)
-
- Pohlaví:
Dobrý den,
já jsem měl takový problém před několika měsíci. Byl jsem na PC a pil jsem čaj. Najednou jsem se otočil a strčil do hrnku a čaj vylil. Počítač ještě fungoval a druhý den jsem ho spustil a počítač jenom ukázal na obrazovce že spouští windows a pak obrazovka zablikala a počítač se kompletně vypnul. Vše jsem zkoušel a nic, tak jsem dal notebook do opravny a pak už fungoval. Já si budu kupovat nový notebook. Takže to neřeším. I když mi notebook funguje. No zkus kouknout i na vnitřek jak říká NinjaBoy a pokud to nepůjde, tak nevím. Já mám notebook. Jestli ty máš PC, tak to opravdu nevím. Snad jsem trochu pomohl
já jsem měl takový problém před několika měsíci. Byl jsem na PC a pil jsem čaj. Najednou jsem se otočil a strčil do hrnku a čaj vylil. Počítač ještě fungoval a druhý den jsem ho spustil a počítač jenom ukázal na obrazovce že spouští windows a pak obrazovka zablikala a počítač se kompletně vypnul. Vše jsem zkoušel a nic, tak jsem dal notebook do opravny a pak už fungoval. Já si budu kupovat nový notebook. Takže to neřeším. I když mi notebook funguje. No zkus kouknout i na vnitřek jak říká NinjaBoy a pokud to nepůjde, tak nevím. Já mám notebook. Jestli ty máš PC, tak to opravdu nevím. Snad jsem trochu pomohl

Podobný problém jsem měl a způsoboval to zdroj.Po výměně zdroje to bylo v pořádku.Ty jsi zkoušel jiný,takže to pravděpodobně zdrojem není.Možná bych zkusil všechny komponenty vyndat ,vyfoukat a znovu poskládat ale na stole . Nedávat do bedny a zapnout takto PC zda se rozjede.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nech v PC zdroj, základní desku s procesorem, jednu paměť RAM a GK. Ostatní odpoj . Spusť PC, pokud naběhne s hláškou, že nenalezen disk, jsou připojené díly OK. Postupně připoj vždy jen jedno za řízení (při vypnutém PC) a zkus PC spustit. Pokud po připojení některého zařízení PC nenaběhne je právě připojené zařízení vadné. Pokud PC nenaběhne ani v uvedené minimální konfiguraci je vadná některá z částí. Výměnou lze odzkoušet paměť. GK, zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem vyzkoušel vše odpojit, jak jsi doporučoval a PC se chová pořád stejně. Roztočí větráky na kratičkou chvilku, problikne kontrolka u LAN konektoru a na předníá straně PC a to je vše..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže vadný může být zdroj - odzkoušet jiný, ale zaručeně funkční s dostatečným výkonem, nebo GK a i tu lze otestovat v jiném PC, nebo zkusit jinou zaručeně dobrou v tomto PC. Paměť také lze otestovat postupně, pokud máš více jak jednu. MB (základní desku) s procesorem bohužel lze otestovat jen výměnou procesoru, nebo základní desky, což je největší problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zpět na “Problémy s hardwarem”