Ahoj, dnes jsem koupil do svého kompu nový procesor, motherboard a Ramky, ale když jsem vše nainstaloval do keysu, tak se mi počítač nerozjel... Jsem si jistý, že všechny dráty mám správně napojeny... Díky
Nové komponenty:
GIGABYTE-H61M-S1-Intel socket 1155
KINGMAX-RAM-DDR3 2x4GB
INTEL-Core-i5-3470-3-2GHz-6MB-socket-1155
Nový hardware (cpu, mb a ram) - po zapojení PC nefunguje
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nový hardware (cpu, mb a ram) - po zapojení PC nefunguje
Naposledy upravil(a) Ltb dne 21 srp 2012 23:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Nový hardware
hw sis vybral sam? nebo ti ho nekdo poradil? Pro IB procesor bys mel kupovat sedmickovej chipset, kterej je pro ty procesory urcenej, nektery sestkovy maj taky podporu ale jen s aktualizaci biosu, kterou ale udelas jen s procesorem SB.
Takze se zkusit s prodejcem domluvit a vymenit desku, s tim ze zbytek doplatis a nebo sehnat SB procesor a udelat update biosu.
Takze se zkusit s prodejcem domluvit a vymenit desku, s tim ze zbytek doplatis a nebo sehnat SB procesor a udelat update biosu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mno tento set mi poradil sám technik, od kterého jsem to později i koupil, takže nwm... Každopádně se ho zeptám. Díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2012 20:11) ---
A souvisí to nějak s tím, že se mi kompl ani nerozjede?
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2012 20:11) ---
A souvisí to nějak s tím, že se mi kompl ani nerozjede?
z toho co si napsal, je to asi jedine co se tady da vycist, pokud je tam spatne neco jinyho, se tezko pozna. Vim ze driv nektere desky umely najet aspon POST a oznamit nepodporovany procesor a pustit te treba do biosu kvuli aktualizaci, ale nevim jak moc je to dneska podporovany. Zkus googlit, jestli se da udelat update biosu i bez procesoru pro tvoji konkretni desku.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zcela jednoznačně. A ten matlafa, co Ti to prodal by to měl vědět
Vyjde levněji, když to vrátí - je to totiž standardní reklamace! Prodejce musí na vlastní náklady update provést (ne že by to bylo něco složitého).
//přeprogramování EPROM lze, ale dělá se to jen u havarovaných BIOS.

//přeprogramování EPROM lze, ale dělá se to jen u havarovaných BIOS.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
neni to asi uplne dulezity, ale EPROM se uz delsi dobu nepouziva, kdyz uz tak EEPROM a stejne sou dneska biosy spis FLASH
co se tyce toho technika, kdo nebo co je zac? Technik jako nejakej prodavac v nejakym obchode? nebo nejakej servisak? Mohl by ti bios aktualizovat, pokud je to nejakej servisak, urcite tam nejakej SB procesor maj, stacit by mu mela jen deska, ramky a cpu bude mit nejaky svoje, bios aktualizuje z nejaky usb flashky.
co se tyce toho technika, kdo nebo co je zac? Technik jako nejakej prodavac v nejakym obchode? nebo nejakej servisak? Mohl by ti bios aktualizovat, pokud je to nejakej servisak, urcite tam nejakej SB procesor maj, stacit by mu mela jen deska, ramky a cpu bude mit nejaky svoje, bios aktualizuje z nejaky usb flashky.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
je to servisák, zítra mu tam kompl nesu, ale pořád mi prostě nejde do hlavy, proč mi to aspoň nenaskočí.. 

no je to nějaký takový deska za cca1000 a výkoněj 22nm procesor
vubec se nerozjede ani větráky?

Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
Jestli se nestane absolutne vubec nic, je to podivna zavada a na microcode (podpora cpu) to nevypada
Jsi si naprosto jist, ze vse je zapojeno spravne? Tzn vsechny napajeni a tlacitko power do desky?
Jsi si naprosto jist, ze vse je zapojeno spravne? Tzn vsechny napajeni a tlacitko power do desky?
freedom589 píše:je to servisák, zítra mu tam kompl nesu, ale pořád mi prostě nejde do hlavy, proč mi to aspoň nenaskočí..
protoze ta deska ten procesor nezna, deska je vyrobena dlouho predtim, nez se ten tvuj procesor vubec zacal prodavat, proto je potreba aktualizovat bios, aby poznal i tenhle procesor, diky tomu ze procesor nezna, tak se nejspis ani nepusti, i kdyz alespon POST by najet mohl, ale co cekat od nejlevnejsi desky s podporou 1155 procesoru. Do takovy desky bych daval nanejvys i3 SB pripadne nejaky Pentium, ale fungovat by to melo i s tim tvym cpu.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je otázka, co to znamená "nenaskočí". Pokud se jen točí větrák na CPU, je to chyba BIOS, ale jestli ani to, pak je chyba nejspíš v desce nebo zdroji (totálně mrtvo).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
vůbec nic se neděje, ve zdroji to být nemůže se starou základovkou mi funguje, jak má 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3291
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6713
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-
-
- 1
- 4323
-
od HappyMental