Dobrý večer, chtěl bych se zeptat na následující věc. Před časem jsem dokupoval do PC paměť RAM, starou jsem dal pryč (512 MB) a teď mám 2048 MB. Ale rozdíl není skoro nikde vidět. Hlavní problém je v tom, že PC nabíhá strašně pomalu - start do Windows (2000) trvá 3 minuty a 49 sekund do stavu, kdy lze spouštět aplikace. To je zhruba stejně, jako na 512 MB RAM. Dále pak třeba chci otevřít Operu a ta se otvírá dalších 20 sekund. Na PC mám vedle Win nainstalován ještě Ubuntu 11.04, kam se dostanu asi za 45 sek. Čím to může být, že Windowsy startují tak stráááášně dlouho (a ještě déle se vypínají)? Vir a jiná havěť na 98% nehrozí, to jsem kontroloval několikrát. Při startu nabíhá jen USB, LAN, Lavasoft Firewall, Avast, zvukovka a MS ActiveSync. V příloze přikládám výcuc z Reportu z Everestu, aby byla vidět moje konfigurace PC.
Vím, že freq sběrnice na RAMku jsou pomalejší než frekvence RAMky, ale má to cenu shánět novou desku? (a kdoví jestli bych sehnal)...
Fragmentace disků je (C, D, S): 18, 21 a 29%.
Za případné rady předem děkuji.
Pomalý start PC Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomalý start PC
Co nejaky 'tuning' - rucni IP adresa, vypnuti nepouzivanych diskovych portu, optimalizace swapu a jeho presun na nesystemovy disk, zmeny v zalozce Vykon apod.
Prip. reinstalace, ale te se chces vyhnout.
Prip. reinstalace, ale te se chces vyhnout.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Pomalý start PC
Tak jsem ozkoušel tu ruční IP, ale vliv to nemělo skoro žádný (možná +10 sekund k dobru). Swap nevím jak se přesouvá, ale myslím, že tím to nebude, protože takhle se to chovalo už v době, kdy jsem měl jen sólo Windows. Reinstalace pomůže částečně.... mám totiž podezření na LPFW (Lavasoft FW), protože se to začalo zpomalovat až po instalaci toho programu... a postupem času jak přibývaly další, tak jak je LPFW hlídá, tak se to asi zpomalilo ještě víc. Jinak v ychlosti na práci je PC v průměru. Občas něco nabíhá déle (Opera), ale jinak OK.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1754
-
od zik9
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 12:38