sapphire-hd-7870 divne vrceni
sapphire-hd-7870 divne vrceni
Pred tydnem jsem si koupil grafickou kartu sapphire hd 7870 zapojil jsem ji zapl PC a vsechno v poradku ale pri zatezi v nejake narocnejsi aplikaci dela divny vrcivy zvuk neco jako "vrrrrrrrrr" teploty jsou nejakych 60stupnu v zatezi. Je uplne nova nevim jestli stim neco neni nebo jestli je to normalni.
Re: sapphire-hd-7870 divne vrceni
Dobre zitra na to mrknu... a muzu stim ted normalne hrat nebo to radsi nechat dokud se nezjisti problem?
-
- Pohlaví:
Podle popisu těžko soudit, ale asi tam fakt někde brnká ta vrtulka. Klidně hraj a zítra na to číhni. Ono to neni vidět. Vem si třeba srolovanou ruličku papíru a tu vrtuli zastav a poznáš.
Tak jsem to otevrel zapl jsem to a nechal v zatezi a nic krasne tichy... potom jsem to zavrel dal do zateze a porad tichy a pak po nejaky dobe zase takovy vrceni ale ne tak silny... a jemne se ve hrach vlni obraz fakt jen lehce ze si toho clovek sotva vsimne... fakt nevim co stim je. Ale to vrceni uz me doslova se*e 100% to bude jeden z vetracku u grafiky.
EDIT: mozna by se hodilo rict ze jsem s tou novou grafikou kupoval i novy zdroj ... kdyby to nahodou nejak souviselo
EDIT: mozna by se hodilo rict ze jsem s tou novou grafikou kupoval i novy zdroj ... kdyby to nahodou nejak souviselo
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, to může souviset.
Co máš za ten zdroj? (značka, výkon)
Nech si skříň otevřenou, a až to začne zase vrčet, odposlouchej, jestli to vychází z grafiky nebo ze zdroje.
Co máš za ten zdroj? (značka, výkon)
Nech si skříň otevřenou, a až to začne zase vrčet, odposlouchej, jestli to vychází z grafiky nebo ze zdroje.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je nová, nic bych neřešil a dal bych to reklamovat...zdrojem to není, protože kdyby to bylo zdrojem, tak by ten zvuk začínal už při startu windowsu (myslim)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
A co když řekne, že má LC Power 400W? Takové zdroje jedou pohoda pohoda, pak se jim zachce blbnout a zkazí ti radost z celýho pc, ikdyž máš stroj maximálně nadupanej.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Když hraješ hry, větrák u grafiky, procesoru,... se začne točit rychleji aby více chladil při takové zátěži. proto nic neslyšíš když nehraješ. Když začneš hrát, a větrák zvýší svůj výkon, může intenzivněji "brnkat" do nějaké součástky a vytváří tím vrčiví zvuk, který si předtím neslyšel. Normálně bych se snažil větrák trochu posunout nebo mu z cesty oddělat překážky, ale když je ještě v záruce, bude mít větší účinek reklamace.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je potřeba nechat to PC otevřené a strčit tam hlavu až to začne vrčet. Nemyslím si, že tam bude vadit drátek, když to udělá při zátěži. Spíš nějaká tlumivka - na zdroji nebo na kartě.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3- ... 70/produkt Kdyz zjistim ze je to vetrak na grafice tak to mam nechat reklamovat? Zadnej kabel nic by tam vadit nemelo pac kdyz jsem to oteviral tak jsem to jeste kontroloval a posouval radsi kabelaz dal od GK... takze jestli tam neco dre musi to byt primo na grafice. Prvni vec kterou jsem na czc kupoval a hned to vypada na reklamaci... to jeste budu cekat buhvi jak dlouho na novou...
EDIT: Tak jsem to znovu otevrel a zapl nejakou hru... vsechno krasne tichy neni skoro nic slyset oba vetraky na grafice jedou... Nevim jakmile je to otevreny tak nic neni slyset... jeste to necham nejakou dobu v zatezi a uvidim... Ale uz tomu vazne nerozumim. Tady davam screen z gpu-z.
EDIT2: Jeste zkusim stahnout 3d mark necham to otevreny a uvidim jestli to bude delat nejaky hluk... kdyz ne tka fakt nevim proc to dela jen pri zavrene skrini..
EDIT3: Tak jsem nechal cely test 3d marku a pohoda vsechno krasne tichy... takze musi nastavat problem kdyz zaviram skrin...
EDIT4: Tak to dela jeden z vetracku u grafiky ale dela to jen u zavrene skrine absolutne nechapu proc nic by tam vadit nemelo... jakmile skrin zase otevru (ani nedavam sroubky) tak zvuk po chvilce prestane... jsem z toho jelen.
EDIT5: Tak jsem to vyresil zjistil jsem ze kdyz tu grafiku trochz nadzvendu resp. zaatlacim na ten plast tak ten vetrak nedre... takze jsem si dal PC pod stul nalezato a uz je to tichy a problem vyresen.
EDIT: Tak jsem to znovu otevrel a zapl nejakou hru... vsechno krasne tichy neni skoro nic slyset oba vetraky na grafice jedou... Nevim jakmile je to otevreny tak nic neni slyset... jeste to necham nejakou dobu v zatezi a uvidim... Ale uz tomu vazne nerozumim. Tady davam screen z gpu-z.
EDIT2: Jeste zkusim stahnout 3d mark necham to otevreny a uvidim jestli to bude delat nejaky hluk... kdyz ne tka fakt nevim proc to dela jen pri zavrene skrini..
EDIT3: Tak jsem nechal cely test 3d marku a pohoda vsechno krasne tichy... takze musi nastavat problem kdyz zaviram skrin...
EDIT4: Tak to dela jeden z vetracku u grafiky ale dela to jen u zavrene skrine absolutne nechapu proc nic by tam vadit nemelo... jakmile skrin zase otevru (ani nedavam sroubky) tak zvuk po chvilce prestane... jsem z toho jelen.
EDIT5: Tak jsem to vyresil zjistil jsem ze kdyz tu grafiku trochz nadzvendu resp. zaatlacim na ten plast tak ten vetrak nedre... takze jsem si dal PC pod stul nalezato a uz je to tichy a problem vyresen.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
RX 9070 - GIGABYTE vs SAPPHIRE
od windroid2 » 20 bře 2025 10:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2041
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 10:30
-
-
-
2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry - 1
- 4237
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 čer 2024 12:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”