Zdravím,
potřeboval byl poradit. Včera jsem si nedopatřením praskl displej(.viz příloha). Mám acer aspire 5552G a hledám nejlevnější variantu jak displej vyměnit, zatím jak jsem se tak díval tak chcou za opravu i z výměnou okolo 5 tisíc, což si mi zdá strašně drahé. Ještě jsem si našel http://www.lcd-display.cz/acer-aspire-5552g-156-laptop-displej?filter_name=5552G za 2400 nový a klidně bych si ho vyměnil sám, koukal jsem a nevidím v tom zas takovej problém, Aji na ebayi jsem našel novej kolem 2000, jen bych chtěl vědět váš názor jak mám postupovat. Nerad bych si obědnal něco co mě pak nepůjde. Jsem ze znojma, tak jestli byste třeba znali třeba nějakou firmu byl bych jen rád.
nový displej na notebook
Re: nový displej na notebook
Výměna není nic složitýho, stačí jen odšroubovat dva šroubky dole pod záslepkama, sundat rámeček, odšroubovat display (6 šroubků), odpojit konektor a s obráceným postupem tam dát ten novej.
Tyhle displaye se rozlišujou na dva typy, s konektorem vpravo a s konektorem vlevo. Jeden tenhle display tu mám, ale nevím co je to přesně za typ. Ale nechce se mi to posílat, musel by sis pro to dojet, a to asi padá, vzhledem k tomu že bydlíš na druhý straně republiky.
Tyhle displaye se rozlišujou na dva typy, s konektorem vpravo a s konektorem vlevo. Jeden tenhle display tu mám, ale nevím co je to přesně za typ. Ale nechce se mi to posílat, musel by sis pro to dojet, a to asi padá, vzhledem k tomu že bydlíš na druhý straně republiky.
Just Fucking Google It!
ok, displej teda vyměním sám, teď bych jen potřeboval najít ten správnej za co nejlepší cenu. 

Sleduj aukro, občas se tam objeví něco použitelnýho, není ani důležitej přesnej typ, všechny širokoúhlý Acery to maj stejný. Já tam jednou koupil novej display LG za osmnáct stovek, což je mnohem lepší než 2500 za OEM nebo 4700 za originál.
Just Fucking Google It!
ok, poohlídnu se po něčem starším, akorát ještě nějak nechápu co myslíš tím OEM ??
Jsem trochu laik, chtěl bych se zeptat jakej je mezi originálním a kopíí rozdíl ?
nerikal bych kopie, ale neoriginalni a levny displej nemusi ani zdaleka dosahovat parametru jako originalni displej, jas, kontrast, pozorovaci uhly. Zalezi jestli ti to vadi nebo ne. Shaneni funkcniho displeje z druhy ruky, ktery by se ti tam vesel a este levne je na dlouho a casto s nejistym vysledkem. Ale zase usetris penize a budes mit kvalitni displej.
Díky za vysvětliní, ještě jsem na našel http://viewitem.eim.ebay.cz/ACER-ASPIRE-5552g-156-LAPTOP-LED-SCREEN-NEW/120704416308/item tento displej (je jich na ebayi plno) a chtěl bych vědět jestli by mě fungoval, je to totiž LED a já měl LCD, tak jestli by to fungovalo ?
Spíš to najdi podle typu displaye.
Vyndej display, a koukni co je na něm napsaný, něco jako CHUNGHWA CLAA156WB11, možná že to bude ten samej, protože ten jsem měl v notebooku já, a jak jsem psal, v těhlech Acerech jsou všechny displaye stejný.
Vyndej display, a koukni co je na něm napsaný, něco jako CHUNGHWA CLAA156WB11, možná že to bude ten samej, protože ten jsem měl v notebooku já, a jak jsem psal, v těhlech Acerech jsou všechny displaye stejný.
Just Fucking Google It!
nereknu ti jestli ti tam pujde, ale jen pro tvou informaci, LED displej znamena LCD podsviceny LEDkami namisto zarivek (CCFL) skutecne LED displeje jsou az nove nastupujici OLED a jeho ruzne modifikace. To co je pro tebe dulezite je konektor, podle poctu pinu se da poznat, jestli je displej s podsvicenim LED nebo CCFL, protoze displeje s LED podsvcicenim maji vodice pro podsviceni primo v tomhle konektrou, starsi s CCFL to meli zvlast, proto ten hlavni konektor byl myslim 30pin. Dal te samozrejme zajima velikost displeje, aby ti sedely srouby a displej se tam vubec vesel. Ale pokud pisou, ze to je i pro tvuj ntb, tak bych tomu veril.
Led displej tam bez podstatných zásahů fungovat nemůže, ntb nemá napájení pro LED a má VN invertory pro napájení CCFL! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1505
-
od buripe
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 19:37