Ty máš tu i7-3930K a co na ní máš a za chladič (pokud jsem ho přehlídl tak se omlouvám). Jinak teploty v klidu jsou uplně jedno, já na C2D mám vklidu okolo 45-50°C, důležité jsou teploty v zátěži (já mám max. 80°C v Prime normálně mám max do 70°C). Pokud se bude tvůj CPU držet v zátěži do 80°C je to naprosto v pořádku (přecejenom je to 6jádro a to topí víc než nějaké malé 2jádro). Jinak teploty v klidu se odvíjí i od toho jak deska řídí otáčky ventilátoru na chladiči, já mám třeba v klidu okolo 1200PRM a v zátěži to vyletí i na 2500PRM, takže pokud tvůj chladič jede na nízké otáčky v IDLE tak ten CPU bude teplejší, ale PC bude tižší (ta teplota tomu CPU nijak nevadí a když je PC v klidu tak není potřeba aby jeli větráky naplno a hučelo to jak stíhačka).
Edit: Jak odkazuješ ta to živě.cz tak to téma je z roku 2007 a to byli trochu jiné technologie a CPU vydrželi mnohem méně, třeba Intel Ivy Bridge má dnes Tcase (max teplota) 105°C, C2D má 100°C... dřív ty teploty CPU byli mnohem nižší (ještě do nedávna se u AMD doporučovala teplota do 60°C, dnešní FX snesou i 80°C).
Po prvním spuštění - 48stupňů CPU. Vyřešeno
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po prvním spuštění - 48stupňů CPU.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Martab: Mám procesor 3820 i7 (patice 2011) (nakonec mi nebylo koupeno 3930K kvůli přesáhnutí 42000
a větrák XIGMATEK PRIME SD1484. A držím se se zavřeným casem na 46stupních - mohu to pak nějak nastavit v PC aby to více chladilo? Nebo si to automaticky udělá?
BTW: k procseru jsem nedostal boxový chladič, proto jsem si ho hned musel dokoupit.

a větrák XIGMATEK PRIME SD1484. A držím se se zavřeným casem na 46stupních - mohu to pak nějak nastavit v PC aby to více chladilo? Nebo si to automaticky udělá?
BTW: k procseru jsem nedostal boxový chladič, proto jsem si ho hned musel dokoupit.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otacky se reguluji samy pripadne muzes manualne, ale to nedoporucuji. Nedoskazes tak flexibilne reagovat na zatizeni CPU. Ty teploty nejsou nic, co by melo poskodit CPU. WIN bych na to s klidem dal. Zkus opravdu sundat chladic, ocistit pastu a nanest novou kvalitni. Uvidis pak. Teploty by s timto chladicem mely byt niz...
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo k CPU do sc.2011 se BOX chladič nedodává.
Klidne na to nainstaluj Windows, pokud chceš i tak být potom klidný tak si pak táhni si HWmonitor a nainstaluj ho a zapni ho. Spusť správce úloh, pak si stáhni IntelBurnTest, stress level nastav na standard, time to run dej na 5 a threads nech na auto a dej start, ve správci úloh v záložce výkon zkontroluj jestli vytěžuje CPU na 100% (všech 8 vláken musí být vytíženo). Pak až se test dokončí tak nám sem dej screen obrazovky HWmonitoru. Teploty CPU polezou až k 80°C je to test zatěžující CPU takovým způsobem jakým ho žádná aplikace nazatíží, takže se v něm dosahuje opravdu vysokých teplot, ale neboj se kdyby teplota CPU vzrostla moc vysoko tak se PC automaticky vypne (CPU začne vkládat prázdne cikly...).
Jinak bych zkontroloval usazení chladiče...
Klidne na to nainstaluj Windows, pokud chceš i tak být potom klidný tak si pak táhni si HWmonitor a nainstaluj ho a zapni ho. Spusť správce úloh, pak si stáhni IntelBurnTest, stress level nastav na standard, time to run dej na 5 a threads nech na auto a dej start, ve správci úloh v záložce výkon zkontroluj jestli vytěžuje CPU na 100% (všech 8 vláken musí být vytíženo). Pak až se test dokončí tak nám sem dej screen obrazovky HWmonitoru. Teploty CPU polezou až k 80°C je to test zatěžující CPU takovým způsobem jakým ho žádná aplikace nazatíží, takže se v něm dosahuje opravdu vysokých teplot, ale neboj se kdyby teplota CPU vzrostla moc vysoko tak se PC automaticky vypne (CPU začne vkládat prázdne cikly...).
Jinak bych zkontroloval usazení chladiče...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

A Limit teda mám dát do? 60?70?80?90?100? Nebo jak? A to s tou pastou a tak, jsme už dělali dvakrát s otcem, který mi to držel, aby se to nehýbalo. A i docela větší vrstvíčku, bylo mi řečeno, že se to stejně pak vypaří...
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
V biosu bylo nastaveno co?
Pokud tam nebylo nastaveno nic tak tam dej 80 nebo 90°C to ten CPU v klidu zvládne, jinak tam nech to co tam bylo nastaveno.
Pokud tam nebylo nastaveno nic tak tam dej 80 nebo 90°C to ten CPU v klidu zvládne, jinak tam nech to co tam bylo nastaveno.

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teploty máš podle mne v pořádku.Tady je test http://extrahardware.cnews.cz/recenze-c ... trana/0/12
Kde v zátěži má ten tvůj procesor 46°C a chladič je Noctua.Myslím,že i v biosu je CPU vytížen.Navíc ani v biosu to nemusí ukazovat správně.Změř to nějakým jiným programem v zátěži.Třeba OCCT
Navíc pasta získá správné vlastnosti až po nějaké době provozu.A rozhodně se neodpařuje,takže se dává jen opravdu mikrovrstva.
Kde v zátěži má ten tvůj procesor 46°C a chladič je Noctua.Myslím,že i v biosu je CPU vytížen.Navíc ani v biosu to nemusí ukazovat správně.Změř to nějakým jiným programem v zátěži.Třeba OCCT
Navíc pasta získá správné vlastnosti až po nějaké době provozu.A rozhodně se neodpařuje,takže se dává jen opravdu mikrovrstva.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tak Winka instaluji, teplota se nezmenšila a hučí to docela fest! :( No jsem z toho docela špatnej, nevím... jestli ten větrák raději nevyměním za jinej, nebo nenechám ho někomu mi nastavit a seřídit.
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Říj 2012 11:28) ---
Jinak koukám - že ano, 105 stupňů maximální teplota u CPU 3820 - http://ark.intel.com/products/64889/Int ... o-3_70-GHz
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Říj 2012 11:28) ---
Jinak koukám - že ano, 105 stupňů maximální teplota u CPU 3820 - http://ark.intel.com/products/64889/Int ... o-3_70-GHz
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo sory teď se dívám, že jsem psal, že Tcase je max teplota CPU, tak oprava MAX teplota CPU je Tjunction (Tj max.).
Jo a ten odkaz je na mobilní CPU i7-3820QM (M jako mobile).
Jo a ten odkaz je na mobilní CPU i7-3820QM (M jako mobile).

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4579
-
od Kminek