Zdravím,
cvakalo mi cca co 10sec. v HDD, tak jsem loudil po internetu a našel program quietHDD. Tento program mi pomáhal, když jsem měl Win XP, nyní, když běžím na Win 7, tak tam mi to dělá zase. S tím, že sem tam ten HDD jakoby "dře, klepe se, rozjíždí se", nebo nevím jak jinak bych to ještě mohl popsat.
Jde o HDD WD5000BPVT.
Předtím jsem tento HDD měl taky, ale vzhledem k tomu, že jsem tento problém neřešil, tak mi po roce odešel a záručák jsem ztratil, takže jsem si ho pořídil znovu.
Napadlo mne, že to je mým starým HW, notebook je starej a třeba si s tímto HDD nesedne a nebo už nevím.
Díky moc za pomoc.
Cvakání HDD a quietHDD
Cvakání HDD a quietHDD
ASUS K55V: Intel Pentium B980 2x 2.4 GHz, 4 GB RAM, nVidia GeForce 610M 2 GB, Seagate Momentus 500 GB
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Cvakání HDD a quietHDD
Pokud skutečně cvaká v disku, tak je čas zálohovat data, jestliže o ně nechceš přijít, protože disk nejspíše brzo ukončí definitivně činnost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
HDD je cca měsíc starý, přesně to dělal od začátku i tamten, takže je mi to záhadou.
Ještě dodám, to je problémem u těchto HDD, že často parkujou hlavičky (i u nově koupených)
Ještě dodám, to je problémem u těchto HDD, že často parkujou hlavičky (i u nově koupených)
ASUS K55V: Intel Pentium B980 2x 2.4 GHz, 4 GB RAM, nVidia GeForce 610M 2 GB, Seagate Momentus 500 GB
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak cvakají hlavičky, nebo zároveň při cvaknutí, na vteřinku zatuhne i obraz? Cvakání hlaviček je slyšet u některých disků, ale to není závada, jen velká hlučnost. Stáhni si program Crystal Disk Info a otestuj disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Vím, že to není závada, ale když cvaká každých 10 sec., tak moc velkou životnost HDD nedávám (proto mi taky po roce odešel)
Nezatuhne obraz.
Stav disku: Dobrý, všechen kolečka svítí modře. Teplota HDD: 42C.
Nezatuhne obraz.
Stav disku: Dobrý, všechen kolečka svítí modře. Teplota HDD: 42C.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Teplota je na hraně, chtělo by to poněkud snížit. Jak velkou máš RAM? Máš alespoň 15% z celkové velikosti disku volného místa na disku?
Budu si tedy asi muset pořídit chladící podložku, jinak to nevidím.
Ram mám 1GB, volno na disku cca 440GB, jsem čerstvě po reinstalaci Windows.
Ram mám 1GB, volno na disku cca 440GB, jsem čerstvě po reinstalaci Windows.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Možná, že četnost cvakání by snížila zvětšená RAM.
Zkoušel jsi dát poslední verzi BIOSu, co je k dispozici? Já bych se spíše přikláněl k tomu, že si deska na 100% nerozumí s diskem (zvláště když je ntb starší). Mně QuietHDD pod Win7 funguje bez problémů.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
No je pravda že dříve tam byl nějaký 80GB, který měl ale vadné sektory a neustále blbnul. A taky je pravda, že notebook neni kompaktibilní s Win 7 a bylo spousta problémů s instalací ovladačů aj., jde o Fujitsu Siemens C1320D.
Jiný BIOS jsem nezkoušel, bůh ví, jestli se dají ještě někde sehnat, když je to takovej starej stroj.
Tak se mi podařilo najít BIOSy na oficiální stránce fujitsu, jdu omrknout, jak se to vlastně vůbec flashuje, nikdy jsem to nedělal.
Jiný BIOS jsem nezkoušel, bůh ví, jestli se dají ještě někde sehnat, když je to takovej starej stroj.
Tak se mi podařilo najít BIOSy na oficiální stránce fujitsu, jdu omrknout, jak se to vlastně vůbec flashuje, nikdy jsem to nedělal.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako .evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
Jinak souhlasím s Pic, vypadá to na závadu disku. Často to bývá u nových disků a nejčastěji je to slyšet při startu počítače.
Jinak souhlasím s Pic, vypadá to na závadu disku. Často to bývá u nových disků a nejčastěji je to slyšet při startu počítače.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Přeju pěknej den,
je to tu: http://leteckaposta.cz/243557188
// zjistil jsem, že ten HDD jakoby "zaškobrtne, zadře", když třeba refreshnu stránku, ale nic se nesekne.
je to tu: http://leteckaposta.cz/243557188
// zjistil jsem, že ten HDD jakoby "zaškobrtne, zadře", když třeba refreshnu stránku, ale nic se nesekne.
Zpět na “Problémy s hardwarem”