Problém s externím HDD - utržená "samice" mini USB
Problém s externím HDD - utržená "samice" mini USB
Dobrý den, mám problém s externím HDD. Přesněji je to Samsung STORY Station 2TB. Nejprve jsem měl problém takoví, že jsem ho přenášel v batohu a nějakou náhodou se mi v něm utrhla samice mini USB v té základní desce. Chtěl jsem to dát reklamovat, ale to kupodivu nešlo, protože to byla prý má chyba. Nebyl problém to tam zpět přidělat, ale jakmile jsem ho zapojil do pc, tak chce po mě formátovat. Ale zase když ho připojím do tabletu, který má Android, tak se mi tam všechna data ukážou a můžu je bez problému prohlížet... Opravdu už nevím co s tím :( . V pc nemůžu dát ani žádnou opravu, jenom ten formát do kterého se mi vůbec nechce, protože tam mám dost důležitých dat. Nemám to ani kam dát zálohovat a na nějaký server by to přes tablet trvalo hodně dlouho... Už si vážně nevím rady, budu vám moc vděčný za to, když mi dokážete poradit :) Ocením jakoukoliv pomoc. Děkuji :)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 16 lis 2012 00:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Re: Problém s externím HDD
Vítej na PC-help!
Zkus si vyhledat podobná témata, řešilo se to tu asi miliónkrát. Jen zkusmo: Jak se ti objevuje ve Správci disků? S jakým Systémem souborů?
Zkus si vyhledat podobná témata, řešilo se to tu asi miliónkrát. Jen zkusmo: Jak se ti objevuje ve Správci disků? S jakým Systémem souborů?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ja bych stahl Testdisk, pustil ho na ten disk co na to rekne (a doporucuji sem napred napsat vysledek nez se na tom disku provede nejaky zapis nebo oprava, poradime co dal). Pokud chyba nepujde snadno opravit, bude treba pres sw na zachranu dat (treba ten Testdisk) pretahnout vsechna data jinam - takze je potreba 2 TB volneho mista na jinem disku a disk nasledne sformatovat.
Co se tyce reklamace - mechanicke poskozeni je obvykle nereklamovatelne, pokud se nejedna o vyrobni vadu. Budu predpokladat, ze oprava toho utrzeneho konektoru je spravne provedena a neni tam nekde zkrat, poskozeny vodivy spoj nebo neco podobneho.
Co se tyce reklamace - mechanicke poskozeni je obvykle nereklamovatelne, pokud se nejedna o vyrobni vadu. Budu predpokladat, ze oprava toho utrzeneho konektoru je spravne provedena a neni tam nekde zkrat, poskozeny vodivy spoj nebo neco podobneho.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 16 lis 2012 00:44, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Nejjednodušší řešení: soubory postupně nakopíruj na sd kartu v tabletu a přes čtečku je přenes do PC. Pak můžeš zkusit formátovat, i když si nemyslím, že by to problém vyřešilo.
Další možnost je exterák rozebrat a disk připojit napřímo do PC.
A externí disk není zařízení pro zálohu dat. Takže důležitá data je třeba mít vypaálená atd. Mimo jiné jsou zde články jak nejlépe zálohovat.
Další možnost je exterák rozebrat a disk připojit napřímo do PC.
A externí disk není zařízení pro zálohu dat. Takže důležitá data je třeba mít vypaálená atd. Mimo jiné jsou zde články jak nejlépe zálohovat.
Je řeč o 2TB! ITCrowd, uvědomuješ si to?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jeste me napadlo - kdyz je disk dostupny v Androidu, mohl by byt pristupny i v live distribuci Linuxu (doporucuji stahnout a vyzkouset).
V zadnem pripade ale disk neformatovat, nepoustet scandisk ani zazracne programy na opravu hdd. To nadela vic skody nez samotna zavada.
V zadnem pripade ale disk neformatovat, nepoustet scandisk ani zazracne programy na opravu hdd. To nadela vic skody nez samotna zavada.
satam: Jasně že si uvědomujeme, že jde o 2 TB. Jen co si přinesu další prázdnou disketu, tak si to zazálohuji
DVD stačí takových 500 (DVD5), to přece jde, nebo pouhých 84 BLU-Ray (25 GB).

Můj postup by byl: použít R-Studio a data si zazálohovat na jiný harddisk!!! Špatná zpráva je, že je potřeba plná verze R-Studia, ale za to patří k nejlepším. Ovšem to neznamená, že bych nad tím možná nestrávil 7-14 dní ... Harddisk bude na odpis.
satam: když nemáš co říct k tématu, tak laskavě nepiš! Jsem tu chvíli, ale už jsem napočítal asi 20 tvých příspěvků o ničem. Jinak mi budeš muset uhradit rolovací kolečko na mé klávesnici

Můj postup by byl: použít R-Studio a data si zazálohovat na jiný harddisk!!! Špatná zpráva je, že je potřeba plná verze R-Studia, ale za to patří k nejlepším. Ovšem to neznamená, že bych nad tím možná nestrávil 7-14 dní ... Harddisk bude na odpis.
satam: když nemáš co říct k tématu, tak laskavě nepiš! Jsem tu chvíli, ale už jsem napočítal asi 20 tvých příspěvků o ničem. Jinak mi budeš muset uhradit rolovací kolečko na mé klávesnici

Naposledy upravil(a) X dne 15 lis 2012 23:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Ještě nápad: Když to Android čte, tak Android přece má přístup na WiFi, čili PC by ho přes WiFi mělo vidět. Tudíž by mělo vidět i zpřístupněná data na exteráku. Takže jak říká X - koupit HDD 2TB (tomu se tak jako tak nevyhne), přes síť zazálohovat data (a to taky nějakou dobu bude trvat) a pak může s exterákem dělat kouzla jaká chce. Osobně bych ho pak radši hodil do koše...
Disk je naodpis pouze v pripade, ze to potvrdi utilita od vyrobce v diagnostice (v Androidu disk navic funguje, takze zase tak uplne KO nebude, Windows ho vidi, ale nenactou obsah oddilu)
Ve vetsine podobnych pripadu se jedna o sw chybu, poskozeny NTFS index, tzn ze smazani diskovych oddilu a jejich znovuvytvoreni + format problem vyresi. Spusteni testu povrchu disku - kompletni, i kdyby mel trvat 15 hodin - povazuji ovsem za nutnost.
Tohle bych ale zkousel az potom co budou v bezpeci data.
Jeste rada: nikdy neprenaset, a uz vubec ne v batohu, disk na kterem jsou jakakoliv dulezita data. Disku staci i pomerne slaby naraz, a muze dojit k jeho fyzickemu poskozeni - coz ale doufam ze nebude tento pripad.
Dotaz - cvaka v tom disku kdyz se pripoji do Windows?
Ve vetsine podobnych pripadu se jedna o sw chybu, poskozeny NTFS index, tzn ze smazani diskovych oddilu a jejich znovuvytvoreni + format problem vyresi. Spusteni testu povrchu disku - kompletni, i kdyby mel trvat 15 hodin - povazuji ovsem za nutnost.
Tohle bych ale zkousel az potom co budou v bezpeci data.
Jeste rada: nikdy neprenaset, a uz vubec ne v batohu, disk na kterem jsou jakakoliv dulezita data. Disku staci i pomerne slaby naraz, a muze dojit k jeho fyzickemu poskozeni - coz ale doufam ze nebude tento pripad.
Dotaz - cvaka v tom disku kdyz se pripoji do Windows?
Naposledy upravil(a) petr22 dne 15 lis 2012 23:53, celkem upraveno 2 x.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT a osobní invektiva dodstraněny. Poprosím, pokud máte nějaké komentáře na rady někoho jiného, sdělujte si je přes SZ. Téma OT a zbytečnými invektivy trpí, tazateli to nijak nepomůže a ještě navíc berete čas těm, kteří diskuzi musí čistit.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s externím HDD - utržená "samice" mini USB
Kdyz to precte Android, pak si s tim poradi i lecjaky Live Linux nabootovany na PC, ze?!
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Problém s externím HDD - utržená "samice" mini USB
Takže... Ve správci disků se mi nenačte ani jeden disk, pokud je ten poškozený připojený. Můžu čekat věčnost... Ten Linux určitě zkusím.
Petr22: Ano, ten disk občas cvaká, ale jenom když je připojen do PC s Windows, ale v tabletu s Androidem ne.
Už nevím co mám teda dělat, zkusit teda ještě ten scandisk? Nebo teda nějak záhadně zálohovat data a naformátovat...?
Petr22: Ano, ten disk občas cvaká, ale jenom když je připojen do PC s Windows, ale v tabletu s Androidem ne.
Už nevím co mám teda dělat, zkusit teda ještě ten scandisk? Nebo teda nějak záhadně zálohovat data a naformátovat...?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problem s externim diskem - partition Příloha(y)
od JirkaKubec » 02 črc 2025 08:52 » v Problémy s hardwarem - 6
- 3203
-
od martin.100
Zobrazit poslední příspěvek
08 črc 2025 16:59
-
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3304