Zdravim, už delší dobu mám problém, že když jsem telefonoval přes skype, tak jsem slyšel jakoby pohyby, které dělám myší (pískání při scrollování, atd.). Dnes jsem zjistil, že to je mikrofonem, když jsem zapojil pouze sluchátka a mikrofon ne. Ale divné je, že tyto zvuky to dělá pouze, pokud mikrofon připojím do předního panelu, když jej zapojím do zadního, vše je ok. Nevím, zda je chyba v čelním panelu, ale tam jedou sluchátka normálně.
Nevíte prosím co by to mohlo být za problém a co s tím? Nechce se mi neustále lozit za skříň, vypojovat reproduktory a zapojovat sluchátka s mikrofonem zezadu. Od toho je přední panel.
Předem dík
sluchátka: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... A01N0UU8K4
Přední panel a hlučný mikrofon
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Přední panel a hlučný mikrofon
I use Arch BTW
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přední panel a hlučný mikrofon
Naopak, to je normální. Do drátů mezi předním panelem a základní deskou se indukuje rušivé napětí, nejčastěji z GK, ale třeba i z HDD nebo z rozvodu napájecích napětí. Když mikrofon připojíš do zadního panelu, je připojený prakticky přímo do základní desky, takže rušivá napětí - zjednodušeně - se nemají do čeho indukovat, resp. jejich úroveň, naindukovaná přímo do plošného spoje základní desky, je mnohonásobně nižší.Ale divné je, že tyto zvuky to dělá pouze, pokud mikrofon připojím do předního panelu
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
To je sice pravda, ale v tom případě je nekvalitně provedené jak spojení předního panelu se základní deskou - patrně chybí stínění - tak i nekvalitní samotný kabel od sluchátek, resp. mikrofonu. Při použití stíněných kabelů je možnost, kterou uvádí mmmartin prakticky vyločena.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A nemůžou ti už začínat odcházet přední výstupy ? Teraz nevím jaký je to můstek.....
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A nemůžou ti už začínat odcházet přední výstupy
To nedává smysl. Ty vstupy buď fungují, nebo ne. Neznám žádný stav mezi!
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Led 2013 15:50) ---
Já to vidím na akustickou zpětnou vazbu mezi mikrofonem a sluchátkami(?), jen mi zatím není jasné, proč vpředu ano a vzadu ne. Mohlo by to být i rozdílnou citlivostí předních a zadních MIC vstupů.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Podobný problém jsme řešili u známého taky mu to nějakou dobu dělalo a nakonec odešel přední výstup ... Tak proto jsem to psal.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
ta skříň je půl roku stará, pochybuji, že yb to bylo tím, jinak ten kabel uvnitř k čelnímu panelu není nijak stíněný, pomohlo by kdybych to "zastínil" třeba hliníkovou fólií? vím, že by to nevypadalo moc dobře, ale hlavně, aby to fungovalo
I use Arch BTW
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Hliníková folie by měla stačit, musí být ale uzemněná, např. na společný (zemnící) přívod ke sluchátkům. Pozor ale, aby se stínění něčeho nedotklo, pokud už půjdeš touhle cestou, bylo by dobré přes hliníkovou folii ještě přetáhnout bužírku.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Jednodušší by bylo ten kabel vyměnit. Narychlo jsem našel třeba TENTO
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
na výměnu kabelu jsem až moc nešikovnej
zkusím tu fólii, díky

I use Arch BTW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5470
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2756
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”