Dobrý den,
koupil jsem si výše uvedený disk, s tím, že mám starý počítač, který již nepoužívám, ale jsou na něm rodinné fotky, které je nutno nějak zálohovat.
Po zapojení jsem následoval přesně kroky, které jsou uvedeny v manuálu.
Po záloze jsme zjistil, že je zálohovaný pouze "můj účet" ( primární ) nikoliv účet, na kterým jsou fotky. Po nekonečném hledání, nejsem schopen najít nabídku, kde bych si vybral co přesně chci zálohovat. Jsou tam vždy jenom ty hlavní "Foto, dokumenty, videa, emaily atd." ale ať vyberu co vyberu nic se neděje.
Měl někdo podobný problém nebo víte někdo co s tím?
Jakou koliv radu vřele přivítám.
PS: na HD, v pc je pouze disk C:/
Disk WD My Book Essential 2GB (usb 3.0.)- Záloha
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Disk WD My Book Essential 2GB (usb 3.0.)- Záloha
V PC, ve správě disků, je disk připojený přes USB zobrazen?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prihlas se pod uctem, na kterem ty fotky jsou. Dalsi moznost je rucni zaloha prislusneho adresare (proste prekopirovani).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Myslím, že na to jdeš špatně. Nezálohuj žádné účty. Ten USB disk zformátuj na NTFS a jenom přetáhni z toho starého počítače co potřebuješ. Nepotřebuješ zálohu účtu, ale jenom ty fotky a dokumenty.
Pic: ano, tam se robrazuje :/
zeus: přihlásit se na tamten účet jsem už zkoušel, ale při kliknutí na "backup" to nereaguje. Ta druhá možnost mě už také napadla, když bych to hodil přesně do složky, kam se zálohoval ten druhý disk, samozřejmě bych to pořádně roztřídil, jako je to v pc, fungovalo by to stejně, jako by si to udělal ten software? A ještě druhá věc, je to cca 110GB, když si to hází ten program sám, je to nějak rychlejší, než když to udělám manuálně, aby mi ten PC neexplodoval
zeus: přihlásit se na tamten účet jsem už zkoušel, ale při kliknutí na "backup" to nereaguje. Ta druhá možnost mě už také napadla, když bych to hodil přesně do složky, kam se zálohoval ten druhý disk, samozřejmě bych to pořádně roztřídil, jako je to v pc, fungovalo by to stejně, jako by si to udělal ten software? A ještě druhá věc, je to cca 110GB, když si to hází ten program sám, je to nějak rychlejší, než když to udělám manuálně, aby mi ten PC neexplodoval

Záloha důležitých dat? Harddiskům se vyhni, ty jsou vhodné spíš na práci s daty, zálohovat na ně je risk.
Záloha důležitých dat? Harddiskům se vyhni, ty jsou vhodné spíš na práci s daty, zálohovat na ně je risk.
Vím, že to není moje vlákno, ale jestli se do toho můžu vložit, tak na co byste doporučil zálohovat fotografie? DVD taky nevydrží věčně a po čase je trochu poškrábané, i když se moc nepoužívá. A po několika letech se data stanou nečitelná... Mám CD z kolem roku 2000 a tak třetina je nečitelná, i když vám, že dřív to bylo OK a extra poškrábané do hloubky není. Vím, že nejlepší je papír, ale to je zase mimo finanční možnosti většiny z nás - třeba já mám v současnosti za posledních 8 let, co fotím, přes 22 000 fotografií, tak i kdybych vybral z nich nejlepší, pořád to bude kolem 5 000 fotek (x 3 Kč / foto...).
-
- Pohlaví:
Když víš že to není tvoje vlákno, tak jistě také víš, že si máš založit samostatný příspěvek - dle pravidel.
Všechno o zálohování od A do Z najdeš ZDE
Všechno o zálohování od A do Z najdeš ZDE
1. Nikdy neumistuj dulezita data do profilu (na plochu, do dokumentu) - jakekoliv poskozeni profilu znamena ztratu dat, a dokazou to i Windows pri nevhodnem vypnuti.
2. Disk naformatuj na NTFS nebo vymaz vsechno co tam je, a data prekopiruj primo ve Windows
3. Nepouzivej ty aplikace co jsou v cene disku
Na ten cla nech o zalohovani bych prilis neodkazoval, je to rychly zpusob jak o data skutecne prijit.
2. Disk naformatuj na NTFS nebo vymaz vsechno co tam je, a data prekopiruj primo ve Windows
3. Nepouzivej ty aplikace co jsou v cene disku
Na ten cla nech o zalohovani bych prilis neodkazoval, je to rychly zpusob jak o data skutecne prijit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3799
-
od L.L
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 14:39
-
-
- 17
- 5633
-
od Martab