Dobrý den, mám problém s ventilátorem ve zdroji Fortron 400W. Ventilátor začal hučet a už je prostě před koncem životnosti. Chtěl bych ten ventilátor vyměnit. Jenže narazil jsem na dva problémy. Prvním problémem je to, že ve zdroji je ten ventilátor připájen k nějakému plošnému spoji a tudíž je bez konektoru. Chci se tedy zeptat, zdali mohu tento ventilátor odpájet a nahradit ho jiným. Zdali s tím něco neprovedu, apod? S tím souvisí i to, že nevím jakým to nahradit. Našel jsem na netu spoustu ventilátorů, ale přesně nevím co vzít. Nechci do toho dát víc jak 200 - 300 Kč, protože tento nový zdroj stojí dnes již asi 900 Kč. Máte někdo nějaký tip?
Děkuji za každou radu.
Ventilátor Fortron
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ventilátor Fortron
Ventilátor tam dáš klasický 120 mm s otáčkami cca.1200-1500.Kablíky v půlce odcvakneš a u nového ventilátoru zase ucvakneš koncovku a tyto drátky mezi sebou spojíš.Návod máš ZDE
Ventilátor můžeš použít tenhle 120mm AKASA
Ventilátor můžeš použít tenhle 120mm AKASA
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Re: Ventilátor Fortron
Děkuji za radu. Vypadá to jednoduše.
Zpět na “Problémy s hardwarem”