Zdravím všechny. Mám trochu "přitroublý" dotaz. Mám domácí síť připojenou přes wifi na router. Poslední dobou se mi stává, že připojení k internetu padá. Pustil jsem ping na výchozí bránu (IP routeru) a nechal to asi hodinu běžet. Ve většině případů se ping pohyboval kolem 2 ms, velmi zřídka naskočil závratný ping (od 500 ms) výše a zruba ve 4 procentech se odezva nevrátila vůbec, vypršel časový limit žádosti. Začínám mít podezření, že fixluje router - obdobné výsledky jsou i při připojení z ostatních zařízení.
Chci se jen zeptat, ja to funguje a co se stane, když budu například stahovat balík dat z netu a vypadne spojení PC - Router a poté se spojení obnoví? Bude stahování dat pokračovat, nebo to spadne (v případě, že stahuju bez download manageru)? Ptám se hlavně proto, že už se mi delší dobu nepodařilo cokoli většího stáhnout do konce.
Děkuji za odpovědi.
Spojení PC - wifi Router: jak to funguje Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení PC - wifi Router: jak to funguje
Záleží odkud stahuješ. Dá se ale říct, že to je příčina nedostahování
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Dejme tomu třeba uloz.to. Takže je moje podezření na router správný?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ověříš to tak, že router vyřadíš a zkusíš to bez něj
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: Spojení PC - wifi Router: jak to funguje Vyřešeno
Tomu jsem se právě chtěl vyhnout:-) Ale abych měl jisotu, nic jinýho mi nezbyde. Každopádně díky.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Led 2013 19:29) ---
Takže ping bez routeru přímo na bránu providera je pod 1 ms a bez chyby (vyzkoušno zhruba na 10.000 příkazech ping)...
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Led 2013 19:29) ---
Takže ping bez routeru přímo na bránu providera je pod 1 ms a bez chyby (vyzkoušno zhruba na 10.000 příkazech ping)...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 21
- 7308
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
06 črc 2025 17:18