Zdravím,
mám ve starém notebooku už poměrně starý disk. Napadlo mě, udělat kontrolu HDTunem. Mohli byste mi prosím někdo vysvětlit, co znamená žlutá a červená položka?
Předem díky.
Údaje z HD Tune – nerozumím některým položkám.* Vyřešeno
Údaje z HD Tune – nerozumím některým položkám.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 08 dub 2011 13:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu nic moc „Údaje z HD Tune“
Důvod: Upřesnění nadpisu nic moc „Údaje z HD Tune“
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Údaje z HD Tune
Ta žlutá znamená že už došlo k přemapování některých sektorů, tzn. že došlo k nahrazení poškozených rezervnímy.
červený mluví o parkování hlaviček disku. životnost se udává cca 600 000 zaparkování. Zpravidla za to může příliš agresivní správa napájení, prodlužte dobu, za kterou dojde při nečinnosti disku k zastavení ploten.
Edit: modrý dle googlu:
Uncorrectable Sector Count
The total number of uncorrectable errors when reading/writing a sector. A rise in the value of this attribute indicates defects of the disk surface and/or problems in the mechanical subsystem
červený mluví o parkování hlaviček disku. životnost se udává cca 600 000 zaparkování. Zpravidla za to může příliš agresivní správa napájení, prodlužte dobu, za kterou dojde při nečinnosti disku k zastavení ploten.
Edit: modrý dle googlu:
Uncorrectable Sector Count
The total number of uncorrectable errors when reading/writing a sector. A rise in the value of this attribute indicates defects of the disk surface and/or problems in the mechanical subsystem
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Ten modrý řádek tam je asi jen díky tomu, že jsem tam klikl myší. Díky za odpověď. Měl jsem strach, jestli neodchízí disk, ale žádné poškozené sektory nejsou....
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No zatím asi neodchází, ale pokud vidím dobře ty opravený sektory, tak jich moc náhradních nezbejvá... :/ imho ty poškozené sektory vidět bejt nemusej, když byly přemapovaný záložníma.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Údaje z HD Tune – nerozumím některým položkám.*
Zdravím,
mám dotaz ohledně programu HD Tune. Můžete mi někdo prosím vysvětlit nebo nějak objasnit co přesně znamená ta modrá křivka a ty tečky u záložky " Test disku" ? ... díky moc :)
mám dotaz ohledně programu HD Tune. Můžete mi někdo prosím vysvětlit nebo nějak objasnit co přesně znamená ta modrá křivka a ty tečky u záložky " Test disku" ? ... díky moc :)
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přístupová doba jsou tečky a modrá čára je rychlost čtení, tuším. Příště si založ vlastní téma a nedávej jej k již rok starým!
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
sorry, psal sem to k tomu, protože mi to vyhodil vyhledávač. To sem tak nějak věděl, že ty tečky budou ta přístupová doba. Jde mi spíš o to jak má správně vypadat ta modrá křivka. To by si nevěděl?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U klasického disku bude ta křivka postupně klesat. Neměly by v ní být moc velké a časté propady. U SSD to bude rovná čára.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Údaje z HD Tune – nerozumím některým položkám.* Vyřešeno
Super .. to sem potřeboval číst
:) .. díky moc :)

Zpět na “Problémy s hardwarem”