Ahoj, díky za odpověď. Takže k jednotlivým bodům:
1) Vyzkouším několikrát, zatím proběhl první pokus a poslouchám co a jak. Po startu krátce zabručel zdroj (vteřina, vteřina a půl), což považuju za normální. Nijak vytrvale nebzučí, kravál dělá co vždycky, není to nic tichého (Sea Sonic SS-400ET Active PFC F3, jestli stačí jako označení, nejsem zrovna technický typ na čísla). Jinak jsem zaznamenala chvilkové tiché pískání, které zmizlo, než jsem ho stihla lokalizovat, syčení vzduchu z větráků to přeřve.
2) Neboj, že na komponenty nesmí horko, to ještě vím, takže ne, že bych to sušila jako vlasy.
3) Plastové větráky mám všechny tři, takže možné to je, ale když se točí, nevypadá to, že by zjevně někde něco drhlo. S tím větráním můžeš ale mít pravdu, mám tower se třemi "mřížkami", ale i tak.
4) Viz jednička, mohl bys mi trochu upřesnit zda by to bylo delší bzučení, nebo jak to poznat? Já vím, blbá otázka.
Jinak přiznávám, že přesný typ desky bych se musela pokusit najít v papírech, protože mi to vybíral počítačově zdatnější známý a já to opravdu z hlavy přesně nevím.

Karta je tuším NVIDIA GeForce 6600 GT, procesor Celeron 3,06GHz. Zdroj jsem vybírala i zapojovala já, ale už tam nějakou chvíli (dost slušnou chvíli) je a nebyly s ním potíže.