Podivný zvuk z PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Aquiliris
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Podivný zvuk z PC

Příspěvekod Aquiliris » 17 led 2013 11:07

Zdravím, je mi naprosto jasné, že asi nepodám dostatečné informace k tomu, aby mi mohl někdo přesně poradit, ale budu ráda i za spekulaci. Předevčírem jsem si všimla jakéhosi rachotivého zvuku při provozu PC, který zase ale mizel. Napadlo mě, zda nejsou špinaté větráky a nedrhnou, tak jsem vyčistila větrák na kartě i desce, ovšem do zdroje si netroufám, takže ten jsem nechala být, jen jsem ho profoukla vysoušečem na vlasy (pitomá metoda, ale jak z toho jinak ten prach dostat). Zase jsem vše dala dohromady, ale po dalším startu se dělo totéž. Navíc včera, když jsem startovala PC a ještě měla prst na spínači, začal se ozývat jakýsi jiný hrčivý zvuk, který asi po deseti vteřinách přestal. Myslela jsem, jestli se neseká spínač, nebo tak. Ale dnes jsem nastartovala bez problémů, to jest zmáčkla jsem spínač a zvuk se neozval, ovšem tentýž zvuk se začal ozývat ještě v průběhu startu, kdy už jsem spínač nedržela, a zase po cca deseti vteřinách přestal. :wtf: Mám obavy, aby nebylo něco špatně se zdrojem, ale nevím, jestli tam nemůže něco jen vibrovat... spíš to ale zní, jako by něco drhlo. Jinak PC zdá se běží normálně, CD se mi přehrává (zkoušeno z důvodu jestli zdroj utáhne mechaniky), výkon v normě... jsem z toho jelen. Těch informací není moc, ale nemáte někdo nápad co zkontrolovat? Díky za případnou odppověď.

doplnění: Před chvílí jsem zaznamenala tichý a přerušovaný pískavý zvuk při provozu, začínám mít nervy na pochodu. :-(

Reklama
Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Podivný zvuk z PC

Příspěvekod Shinji-kun » 17 led 2013 11:20

ahoj

1. otvoril by som si bocnicu k pocitacu a zapinal a vypinal ho aby som zistil zkade presne ten zvuk vychadza
2. dufam,ze ten susic na vlasy ma aj mod,kde nejde vzduch cez ohrievaciu spiralu,lebo fukat teply vzduch na komponenty...panboh zaplat :D
3. videl som uz aj pripady,kedy po dlhsej dobe v zle vetranej skrini zacali drhnut vetraciky tym,ze boli z lacneho plastu a tym ako tam bolo teplo sa jemne vychylili a zacali sa skriet o stenu
4. take bzucanie pri starte nieje dobrym signalom a naozaj to znie, ze zdroj ti uz dava svoje posledne zbohom

napises nam aky je to zdroj? resp. aj ostatne komponenty?

Aquiliris
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Aquiliris » 17 led 2013 11:52

Ahoj, díky za odpověď. Takže k jednotlivým bodům:

1) Vyzkouším několikrát, zatím proběhl první pokus a poslouchám co a jak. Po startu krátce zabručel zdroj (vteřina, vteřina a půl), což považuju za normální. Nijak vytrvale nebzučí, kravál dělá co vždycky, není to nic tichého (Sea Sonic SS-400ET Active PFC F3, jestli stačí jako označení, nejsem zrovna technický typ na čísla). Jinak jsem zaznamenala chvilkové tiché pískání, které zmizlo, než jsem ho stihla lokalizovat, syčení vzduchu z větráků to přeřve.
2) Neboj, že na komponenty nesmí horko, to ještě vím, takže ne, že bych to sušila jako vlasy. :D
3) Plastové větráky mám všechny tři, takže možné to je, ale když se točí, nevypadá to, že by zjevně někde něco drhlo. S tím větráním můžeš ale mít pravdu, mám tower se třemi "mřížkami", ale i tak.
4) Viz jednička, mohl bys mi trochu upřesnit zda by to bylo delší bzučení, nebo jak to poznat? Já vím, blbá otázka. ;)

Jinak přiznávám, že přesný typ desky bych se musela pokusit najít v papírech, protože mi to vybíral počítačově zdatnější známý a já to opravdu z hlavy přesně nevím. :oops: Karta je tuším NVIDIA GeForce 6600 GT, procesor Celeron 3,06GHz. Zdroj jsem vybírala i zapojovala já, ale už tam nějakou chvíli (dost slušnou chvíli) je a nebyly s ním potíže.

Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Shinji-kun » 18 led 2013 16:04

ak to robi iba pri starte tak je dost mozne,ze je uvolneny nejaky z tych vetracikov a treba len dotiahnut skrutky...kym sa rozbehne ten vetracik a pride k nemu od zdroja dostatocne napatie,tak prechadza urcitymi fazami rychlosti, rovnako ako ked pridavas plyn na aute az kym sa nedostane na pozadovanu rychlost. mne taky zvuk drhnutia vydaval tiez ventilator,lebo som ho mal len tak polozeny v bedni a nic ho nefixovalo. nemas niekde moznost si pozicat zdroj a zistit, ci to bude aj tak sposobovat problemy?seasonic zdroje su fajn ale ked vidim ake mas v tom komponenty, tak usudzujem,ze to nieje uz najmladsi stroj :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5779
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6162
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11817
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”