Zdravím,
Dnes ráno jsem z SD karty přenášel na svém laptopu fotky na externí disk Transcend StroeJet 25M 500GB, který vlastním zhruba 3 roky. Až doposud pracoval externí disk bez problému. Při dokončení kopírování fotek na disk se mi při otevření složky načetlo asi 5 fotek (v miniaturách) a zbytek se nenačetl. Celkově se jednalo o počet 1600 fotek, které jsou pro mě z pracovních důvodu důležité. Když jsem se pokusil do složky dostat po druhé, naskočila my uvedená chyba respektive "cyklická redundantní kontrola" a že mi byl přístup odepřen. Co jsem tak nějak brouzdal a googloval, je mi tak trochu jasné že jsem asi o data přišel ale chci se na to poptat zde. Právě sem dokončil několik kontrol disků a opravy sektorů které zatím nepomohli, včetně kontroly disku ve "vlastnostech". Zkouším různé rady a SW kterými si to na netu ohledně zmiňované chyby jen hemží. Vše zatím bez úspěchu.
Budu rád za jakýkoliv nápad nebo definitivu, která mi pomůže...
předem díky.
cyklická redundantní kontrola na HDD
Re: cyklická redundantní kontrola na HDD
Testdisk
Dokaze z disku dostat vsechny fotky, ktere jsou OK. Jen si je budes muset nejspis prejmenovat a seradit.
Jinak placene aplikace jako je R-Studio nebo Get Data Back
Dokaze z disku dostat vsechny fotky, ktere jsou OK. Jen si je budes muset nejspis prejmenovat a seradit.
Jinak placene aplikace jako je R-Studio nebo Get Data Back
Mohu poprosit o menší instruktáž. Testdisk mám již stažený a moc se v tom skrze angličtinu nevyznám
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2013 23:48) ---
Tak koukám že se některé fotky přepsali do složky s programem... bohužel to nejsou ty z nefunkčního oddílu ale ty které mám normálně k dispozici. Tudíž to nepomohlo.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2013 23:48) ---
Tak koukám že se některé fotky přepsali do složky s programem... bohužel to nejsou ty z nefunkčního oddílu ale ty které mám normálně k dispozici. Tudíž to nepomohlo.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Gat Data Back
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ty nabízené programy budou na CRC krátcí, jedině soft co načte soubor i s chybou - ale ty chyby samozřejmě nezmizí, v obrázcích by se ale menší mohli ztratit:
Win CRC - opravování chybných souborů.exe
All Media Fixer 5.9 SW 1,2MB opravuje poškozené multimediální soubory.exe
File Repair - oprava poškozených souborů
MD 5 Summer - opravování chybných souborů.exe
PC Insector File Recovery 3.0-umožňující obnovení smazaných a poškozených souborů. Program spolupracuje se systémy FAT 12-16-32 a NTFS.exe
Ran Error - opravování chybných souborů.exe
CD Data Rescue v2.0 - u tohoto nevím, zda vezme i harddisky ...
PC Insector File Recovery 3.0-umožňující obnovení smazaných a poškozených souborů. Program spolupracuje se systémy FAT 12-16-32 a NTFS.exe
Pokud Testdisk obnovil fotky z jineho oddilu, tak byl pro obnocu zvolen jiny oddil nez byl ten poskozeny.
Nene dával jsem správný oddíl ale myšleno to bylo tak že nahrál jiné fotky z oddílu které jsou i tak v pořádku a těch 1600 snímku ve vadným sektoru se ani nedotkl, respektive jsem žádnou nenašel. Pokusím jeden ze zmiňovaných programů od "X" vyzkoušet a uvidím co se dá dělat.... jak jsem psal jsem už trochu smířenej s tím že je nedostanu zpět.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2013 10:47) ---
Jo a ještě malý doplněk přes noc sem nechal puštěný test disk a zastavil se na 93 % kde pořád stojí. Jako by se nedalo do toho sektoru ani dostat...
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2013 15:00) ---
Potřebuju poradit jak na to... Nabízené programy po mě chcou konkrétní soubor. Já se ale k němu (respektive k fotkám) nedostanu protože je vše ve složce, která právě při otevření vyhodí onu chybu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2013 10:47) ---
Jo a ještě malý doplněk přes noc sem nechal puštěný test disk a zastavil se na 93 % kde pořád stojí. Jako by se nedalo do toho sektoru ani dostat...
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2013 15:00) ---
X píše:Ty nabízené programy budou na CRC krátcí, jedině soft co načte soubor i s chybou - ale ty chyby samozřejmě nezmizí, v obrázcích by se ale menší mohli ztratit:
Potřebuju poradit jak na to... Nabízené programy po mě chcou konkrétní soubor. Já se ale k němu (respektive k fotkám) nedostanu protože je vše ve složce, která právě při otevření vyhodí onu chybu.
I Win CRC?
Popravdě jsem CRC nevyzkoušel, protože ho nemohu na internetu najít. Je to placené ? nebo to má nějaký jiný název ?
Omlouvám se .... už sem s tím asi otravnej ale nevím jak s tím programem pracovat sedím tu u toho 15 minut a nevím jak na to...
Jinak včera sem zjistil dost nepříjemnou věc ačkoli mě to vůbec nepřekvapilo. během dne jsem z disku pouštěl hudbu (vše šlo jak má). Asi zhruba po dvou až třech hodinách mě ta stejná složka, ze které sem hudbu bez problému pouštěl vyhodila CRC chybu. Zazálohoval jsem si co šlo zachránit, protože se to šíří jak mor. zasaženy byli i mé seminární práce, které jsem měl zazálohované (naštěstí). Je to dost zvláštní, protože během té doby disk nebyl nijak odpojen. Zároveň se chci ještě zeptat na jednu věc. Pokud bych zformátoval celý disk budou chybné sektory smazány a opraveny nebo na disku zůstanou.
Ještě jednou díky za pomoc a snad to brzo skončí....
Jinak včera sem zjistil dost nepříjemnou věc ačkoli mě to vůbec nepřekvapilo. během dne jsem z disku pouštěl hudbu (vše šlo jak má). Asi zhruba po dvou až třech hodinách mě ta stejná složka, ze které sem hudbu bez problému pouštěl vyhodila CRC chybu. Zazálohoval jsem si co šlo zachránit, protože se to šíří jak mor. zasaženy byli i mé seminární práce, které jsem měl zazálohované (naštěstí). Je to dost zvláštní, protože během té doby disk nebyl nijak odpojen. Zároveň se chci ještě zeptat na jednu věc. Pokud bych zformátoval celý disk budou chybné sektory smazány a opraveny nebo na disku zůstanou.
Ještě jednou díky za pomoc a snad to brzo skončí....
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj disk HD Tune, ovšem chybu CRC může způsobovat i vadná RAM nebo kabel.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5665
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 10:52