Nenaběhne obraz u PC.. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trhanec
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Nenaběhne obraz u PC..

Příspěvekod Trhanec » 11 led 2013 10:24

Zdravím, na starším počítači cca 6 let se vyskytl problém, že při zapnutí pc nenaběhne vůbec obraz. Monitor se prostě nerozběhne. Zkoušel jsem ještě jeden monitor a stejně nic. Myslel jsem, že to bude grafickou kartou, tak jsem objednal novou za pár korun, jen aby to běželo, nepotřebuju na tom hrát hry nic( je to pro dědu), ale problém nezmizel. Tak si říkám, že to asi musí být základní deskou, ničím jioným to asi být nemůžu předpokládám.. Nebo? Nerad bych zas koupil základku a problém byl stejnej i když sí říkám, že ta by to určitě vyřešila protože co jinýho? Zdroj to být asi nemůže předpokládám, to by pc nenaběhlo vůbec. Takhle pc jede, ale obraz prostě žádnej. Díky za pomoc.

Reklama
peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Nenaběhne obraz u PC..

Příspěvekod peyrac10 » 11 led 2013 12:28

A z čeho soudíš na jistotu, že PC "jede"?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Trhanec
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Trhanec » 11 led 2013 13:59

Hučí a jedou větráky? Co ti na tom mam jako říct :D Dobře možná jsem tam měl dát místo slůvka "nenaběhlo" slovo nezaplo. Je možný, že odešly třeba kondenzátory na desce, který mohli odpálit i třeba pamětový moduly? Nějaký zkušenosti, co by to mohlo být, když se pc takhle chová? Čili nenaběhne obraz vůbec(monitorem to nebude, jinej monitor i s jiným kabelem) a předpokládám, že ani windows. Pokud jsem vytáhl grafickou kartu ze slotu a zapnul pc bez toho, chovalo se to uplně stejně jako když tam byla, žádný pípání, že tam není grafika, ale nevím jestli tam má správně zapojený varovný signály ( nevim jak se tomu správně říká). Ale většinou když jsem nemelě zapojenou grafiku, tak mi to u jiných pc vždy pískalo, tady nic.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 led 2013 14:03

To že PC "jede" poznáš pokud se ti zavede systém a to poznáš např. podle znělky Win.

Nech tam 1RAM, CPU a GK a ostatní odpoj. Uvidíme zda to najede. Také můžeš zkusit ClearCMOS.
A zkontroluj ty kondenzátory.
Přílohy
Nafouklé C.jpeg
Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 291 x

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 11 led 2013 14:05

To už je lepší, upřesnil jsi chování PC a je z toho zřejmé, že PC nenabíhá. Zkus ho spustit v minimální konfiguraci, tj. bez mechanik, HDD, pouze 1 modul RAM a pokud nemáš integrovanou grafiku, tak grafika. Měl by naběhnout a chtít HDD nebo bootmedium. pokud nenaběhne a máš jistotu, že použitá RAMka je OK, zkusit to na jiný zdroj (100% zdravý). Když ani tak nenaběhne, je na 90 a více% v čudu MB.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 11 led 2013 14:31

Nedávno mě odešla základní deska a větráky také hučely. Pokud funguje, tak by měl PC pípnout (či v případě chyby zapípat), nebo alespoň probliknou klávesnice. Kdysi mě odešel procesor a ventilátory taky hučely. Stejně tak, když mě loni odešel zdroj. To že hučí ventilátory znamená jen to, že do PC jde proud. :idea:
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Trhanec
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Trhanec » 15 úno 2013 14:37

Ted jsem neměl na řešení tohohle problému čas, nicméně ted už to musím rozlousknout. Co by jste mi teda doporučili abych udělal? Mám v plánu obědnat novou základní desku, ale může to tedy být i něčim jiným? Např teda zdrojem či procesorem?

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Nenaběhne obraz u PC..  Vyřešeno

Příspěvekod peyrac10 » 15 úno 2013 14:43

Přesně tak: Může. Nějaký postup jsme Ti už naznačili, CPU a zdroj nezbývá než vyzkoušet jiné.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nenaběhne
    od Tstugel » 23 bře 2025 21:12 » v Problémy s hardwarem
    4
    1712
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 bře 2025 21:49
  • Nenaběhne UEFI
    od Alesak83 » 25 říj 2024 19:45 » v Problémy s hardwarem
    3
    2109
    od Alesak83 Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 23:54
  • nb Lenovo nenabehne do OS
    od matty » 07 říj 2024 15:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    3869
    od matty Zobrazit poslední příspěvek
    08 říj 2024 12:23
  • Windows 10 nenaběhne
    od behavioralista » 30 lis 2024 11:39 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3013
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    30 lis 2024 16:21
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8555
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08

Zpět na “Problémy s hardwarem”