ASUS K55VJ-SX031H - při restartu nejde display Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

ASUS K55VJ-SX031H - při restartu nejde display  Vyřešeno

Příspěvekod tuningrob » 17 úno 2013 17:09

Dobrý den, na nově koupenym NTB s W8 sem se snažil o přeinstalaci na W7. Nejsem žadný profesional, na ntb sem to dělal poprvé. První problem nastal při povolení bootvaní z jinych přístroju. Další problem nastal při instalaci na GPT disky. Disk sem předtím sformátoval, no prostě nepustilo mě to dál. Zkoušel sem i WXP, ktery umí formátovat HDD bez zobrazení místa reservovaného systémem. Při W7 to neumím zakrýt. Zabralo mi to několik hodin zkoušení bootovaní z CD,usb i mnoho restartu, nakonec sem už to vše vyřešil a chystal sem se bootovat z usb, dám uložit změny v biosu, enter a najedou tma a toči se jen větrak a při startu zaškvrči ROM. Sviti jen PWR a diodky. nereagovalo na nic. Vypnul sem NTB podržením klavesy a opětovně zapnul. Display vubec nereagoval. ani po připojení na extr.monitor. Baterku sem vytáhl ale taktéž nepomohlo. Takže mě napádá že sem odpálil něco ve vnitř. GPU,CPU,MB. Zajímá mě, zda je to opravdu spálené a jestli to pujde spravit/reklamovat.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS K55VJ-SX031H - při restartu nejde display

Příspěvekod guest » 17 úno 2013 17:11

Můžeš to rozdělat a odpojit baterku co napájí CMOS abys neporušil záruku? Jinak reklamace.

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 17 úno 2013 17:28

Do ntb nehodlám zasahovat. Už ho nemám u sebe, planuju reklamaci s tím že nevím co říct. Při koupi tam byl W8 ale bylo mi řečeno, že to je jedno jaky je tam windows nebo není nic v mým případě. jestli říct že se to stalo při zapnutí NTB, nebo při restartu. Jestli mi uznají reklamaci, když sem zasáhl do biosu, tam je změnené jen jine bootovaní a také to povolení boot
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

guest

Příspěvekod guest » 17 úno 2013 18:24

Změna bootování by neměla mít na reklamaci vliv. Jenom pochybuji, že ti na to nainstalují nový systém zdarma. Proč to neobnovíš do továrního nastavení a proč nečteš manuál - návod?

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 17 úno 2013 18:40

Tovární nastavení ? Návod ? Mužete mě ukamenovat... :( O nový system mi vubec nejde ! Budu nesmírně, rád jestli ho přijmou. On totíž není tak zcela muj. To je jedno už, věděl sem do čeho jdu.

--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Úno 2013 21:06) ---

Tak všechny postupy vyzkoušeny, nic, otvor na reset nenalezen...

NTB sme dali reklamovat..snad to vyjde, jinak je pruser

radule
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod radule » 01 bře 2013 14:06

ahoj, já mám stejný problém. Já koupila asuse K55VJ bez systému, k tomu origo systém okna 7, ale při instalaci to buzerovalo, že na tenhle formát na disku se to prostě nenainstaluje, tak jsem si udělala bootovací flashku s prográmkem na správu disků abych si ho přeformátovala na NTFS a mohla tam hodit ty 7.. nojo, jenže jak píšeš ty, po restartu přišla tma.. když jsem koukala předtím do biosu tak tam byla možnost bootovat z usb, to jsem ještě neměla tu boot flashku.. když jsem jí už měla, strčim jí tam, jdu do biosu, abych to nastavila na ní (už tam ale nebyla možnost jí zvolit), tak tam nechám, co tam bylo a po restartu najednou tma.. já jsem slyšela že je s těmahle asusema problém, když tam chceš nacpat sedmičky (z 8 zvracím).. ale že to bude až takovej problém.. to výrobce posral... tak teď přemýšlím co s tím, dovnitř se vrtat nechci, kvůli reklamaci, a dalších x dnů se mi taky čekat nechce... máš nějaké info?

frantakoulel
nováček
Stav:

Příspěvekod frantakoulel » 11 bře 2013 19:02

Zdravím,
zdá se že jsem narazil na další případy stejného problému, který se vyskytnul i u mě. Mám ASUS K55VJ-SX069D. U mě se problém vyskytnul následovně - k notebooku jsem zároveň zakoupil SSD disk, který jsem dal místo původního disku. Jelikož byl notebook bez systému, chtěl jsem nainstalovat Windows 8, přes bootovací flashku, ale instalátor nemohl najít SSD disk, a nešel najít ani v BIOSu. Deaktivoval jsem teda různé volby Advanced, a v nabídce Boot jsem dělal taky nějakou změnu, aby BIOS SSD disk našel. Podařilo se a nainstaloval jsem nainstaloval Win 8, všechno běželo proběhlo bez problémů, notebook jsem asi 4 týdny naplno používal. Pak jsem si vzpomněl, že bych mohl vrátit zpět některé deaktivované volby v BIOSu, abych získal podporu dalších funkcí (jako Wake up on lid, Energy saving, Anti-theft technology - chtěl jsem je vyzkoušet). Po uložení BIOSu a restartu ale naběhla jen černá obrazovka, a notebook nereaguje, nenaběhne ani splash screen ASUS, ani BIOS, ani nic.. Pouze se točí větrák a svítí dioda.
Dal jsem tedy notebook na reklamaci, a po 30 (přesně 30 !!!) dnech, se mi vrátil s tím, že vyměnili celou základní desku, a upgradovali BIOS. Jenže... Vrátil jsem zpět svůj SSD disk, kde zůstala neporušená instalace Win 8, ale BIOS ho zase nemohl najít, nyní kvůli upgradu BIOSu, jelikož v novější verzi je nějaká nová funkce EFI, která sama hledá na všech médiích zaváděcí oddíly, ale nějak si nerozumí s klasickými boot sektory, nevím. Po delším zkoumání se mi podařilo EFI vypnout a nechat klasické hledání disku, raději jsem také zase vypnul všechny volby na advanced + anti-theft technology, a BIOS SSD disk našel... Win 8 se spustili, všechno běželo na jedničku, chvíli jsem na notebooku pracoval... Pak jsem se vrátil do BIOSu, abych znovu vrátil volby na enabled, uložit, restart, a ZNOVU černá obrazovka a konec....
Může mi někdo vysvětlit jak softwarová volba v Biosu může zapříčinit nefunkčnost hardwaru nebo dokonce snad nějaký zkrat na základní desce? To mi hlava nebere..
Zajímalo by mě, jestli je vadná celá tato série.. Problémy by mohla způsobovat právě funkčnost EFI, viz podobný problém zde http://forums.opensuse.org/english/get- ... issue.html.

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 13 bře 2013 20:25

Tak kamarád(majitel NTB) mi dnes řikal že si byl vyzvednout NTB po 22 dnech, reklamace byla uznána. Byla spálena základní deska, tu vyměnili a dali i novy system. ON však ho hned na místě vyměnil zpět za peníze a koupil lenovo. Chlap na pobočce trochu měl nějake řeči ale nakonec vše bez problemu šlo vyřídít. Tak pevné nervy

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7748
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • Jak posunu obrazovku u Win 11, notebook Asus
    od gumak » 05 pro 2024 10:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5621
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 17:41
  • Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
    od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2863
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:17
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem