Zdravim, mám menší problém s SSD diskem. Můj notebook je Asus K70IO-TY078C. Koupil jsem si tento SSD OCZ Vertex 4 - 128GB a tento rámeček Akasa N.Stor AK-OA2SSA-BK. SSD jsem umístil do tohoto rámečku a zapnul notebook, ale při bootovani se tam zobraní auto-detecting ahci port 0 .... a disk to nemůže detekovat ani, když se podívám do biosu, tak není vidět, myslel jsme si, že je ten rámeček rozbitý, tak jsem dal SSD, místo klasického HDD, ale problém je stejný a také ho bios nevidí. Přitom SSD je funkční, zkoušel jsem ho u kamaráda a normálně ho bios detekuje, i přes USB jsem ho zkoušel a disk byl vidět, takže vadný není. Nevíte někdo , kde je chyba, nebo jak to nastavit, aby ho bios detekoval? Nebo tento NB tento disk nepodporuje?
Předem díky za všechny nápady a rady.
Bios nevidí SSD
Re: Bios nevidí SSD
Nikdo neví?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, je mozne, ze ho stary chipset nVidia odmita detekovat - tedy nekompatibilita.
Pokud je to v BIOSu mozne, zkus zmenit rezim SATA radice a disk zkousej misto interniho (tedy ne v ramecku).
Pokud je to v BIOSu mozne, zkus zmenit rezim SATA radice a disk zkousej misto interniho (tedy ne v ramecku).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Díky za odpověď, v biosu jsem už zkoušel je tam jakási jedna možnost a zkoušel jsem to přepínak a disk mít unvitř NB ( ne v rámečku), ale stále nic. Je možné někde získat novější verzi chipsetu nVidia?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To je HW problem (chipset je priletovan na desce), SW cestou ho nevyresis. Jedine snad aktualizace BIOSu...
To já vim, že je to na desce, ale existují i nějáké řadiče a ovladače na chipset ne? Sice jsem hledal nějákou novější verzi , ale nenašel jsem. Jinak bios mám poslední verzi. Mám verzi 11.1.0.26 toho řadiče chipsetu, ale na netu jsem kouka, že je i nějáka verze 11.2.2.něco, ale všude kde jsem jí chtěl stáhnout zato chtěli peníze , tak nevim no
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Na stránkách Asusu by to všechno mělo být. Zadarmo!
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
To sice ano, ale tam právě neni ten aktuální řadič, z té stránky mám staženou pouze tu verzi 11.1.0.26, ale právě je i novější, ale nevim kde jí stáhnout no.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Lego píše:To já vim, že je to na desce, ale existují i nějáké řadiče a ovladače na chipset ne?
Ale to je 'jen' SW. Kdyz ti disk nevidi BIOS (tedy HW a jeho firmware), tak to proste nerozchodis.
Jeste muzes aktualizovat firmware toho SSD, samozrejme v PC, kde bude detekovan, zda se (spise) nahodou nerozjede. Ale to uz je posledni rada a pak je verdikt jednoznacny.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2654
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
22 dub 2025 06:27