Dobrý den,
už asi 5 dnem pc zaregistroval problémy s pevným diskem v PC. Začlo to tak že při startu PC mi úvodní obrazovka hlásila S.M.A.R.T status bad,backup and replace. Pokračovat jsem mohl pouze stisknutím F1, který mě hodilo do BIOSU. BIOS jsem vypl, OS se načetl(win 7), ale v zápětí hlásil i windows problém s pevným diskem, at zálohuju data a vyměním disk. Co se týče opravy disku - Zkusil jsem podpůrné programy, které po diagonistice hlásily problém s jistýma sektorama - nevzpomenu si jaké to byly. Scandisk jsem také zkoušel.
No, takhle to bylo při každým startu PC.
Dneska se mi PC ale podivně začal sekat tak jsem ho restartoval. No a začli pořádné problémy. Úvodní obrazovka furt stejná(smart status bad...), vypnu BIOS a černá obrazovka - Po 10 minutách se teprve načetlo logo Windows se "starting windows"..., po další chvíli už následuje jen černá obrazovka. Jednoduše řečeno, OS se už nenačetl.
Zkoušel jsem i různé metody jak se dostat do OS, ale nepomohlo nic.(safe mode apod..)
Tedy chci se zeptat, zda tento problém nastal díky vadnému disku, nebo se může jednat o jiný problém - popř. jak tento problém opravit.
Děkuji.
Problémy s HDD Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problémy s HDD
Vítej na PC-Help!
Příčin černé obrazovky jak píšeš může být více a často to bývá poškozený systém, co je asi zde. Nicméně ten systém je poškozený vzhledem k vadnému disku.
Příčin černé obrazovky jak píšeš může být více a často to bývá poškozený systém, co je asi zde. Nicméně ten systém je poškozený vzhledem k vadnému disku.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-help!
Promiň, ale voláš o pomoc už 5 minut po dvanácté. Teď už Ti zbývá jen nějakým náhradním způsobem zachránit z toho HDD co se dá - to především - a pak zkusit experimentovat se samotným diskem -zkusit nějakou diagnostiku, nejlépe CDI, pokud se na něj dostane. Obávám se ale, že s tím experimentováním moc nepochodíš.
Pokud jde o ten náhradní způsob, nevím, zda by pomohl Hirens Boot nebo nějaký Live Linux, já osobně bych dal přednost umístění toho HDD jako druhého disku do jiného PC a zkusit stáhnout, co se dá. Pochopitelně pokud data oželíš, je zálohování zbytečné.
Promiň, ale voláš o pomoc už 5 minut po dvanácté. Teď už Ti zbývá jen nějakým náhradním způsobem zachránit z toho HDD co se dá - to především - a pak zkusit experimentovat se samotným diskem -zkusit nějakou diagnostiku, nejlépe CDI, pokud se na něj dostane. Obávám se ale, že s tím experimentováním moc nepochodíš.
Pokud jde o ten náhradní způsob, nevím, zda by pomohl Hirens Boot nebo nějaký Live Linux, já osobně bych dal přednost umístění toho HDD jako druhého disku do jiného PC a zkusit stáhnout, co se dá. Pochopitelně pokud data oželíš, je zálohování zbytečné.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Data jsem si právě zálohoval, proto jsem už zkoušel experimentovat.
Někde jsem četl, že ten vadný disk "požírá" víc a víc sektorů. Tak mě hned napadlo, že se disk právě dnes dodělal.
Mám v plánu tento reklamovat a pořídit si nějaký náhradní - ale právě si nejsem jistej, zda je to opravdu ním celá tadle záležitost.
Někde jsem četl, že ten vadný disk "požírá" víc a víc sektorů. Tak mě hned napadlo, že se disk právě dnes dodělal.
Mám v plánu tento reklamovat a pořídit si nějaký náhradní - ale právě si nejsem jistej, zda je to opravdu ním celá tadle záležitost.
Naposledy upravil(a) Pavloss dne 27 úno 2013 21:21, celkem upraveno 1 x.
Ok, díky za pomoc.
-
- Pohlaví:
Až budeš instalovat systém, tak nezapomeň připravit si ovladače. A tady to můžeš označit za vyřešené. Zelená fajfka vpravo na hoře.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1900
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2964
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6334
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1876
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5146
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”