Zdravím, včera večer ke mě přijel bratranec na chatu, že mu nefunguje notebook, že nenaběhnou Windowsy. Notebook už má přes 2 roky a fungoval mu v pořádku a najednou prý tohle...
Moje poznatky:
- při zapnutí notebook přejede přes "Windows loading file", poté začnou načítat Windows Vista a místo normální plochy začne nabíhat StartUp Repair, po 10ti minutách to vyhodí hlášku, že to automaticky nejde opravit
- v tom StartUp Repair je pár možností jak dál postupoval, bohužel bod zálohy tam žádnej nemá a na disku má data k maturitě, takže by je potřeboval nejdřív dostat od tamtuď, takže nepřipadá v úvahu hned reinstalovat
- nouzový režim nenaběhne, na F8 nereaguje (s jiným diskem ano, takže je to chyba asi toho poškození)
- stáhnul jsem si Live Linux na flashku, nabootoval z ní, po mírnějších problémem s "subo" jsem se dostal na disk, ale má pouze zaplněno cca 400 MB s tím, že tam jsou samý složky, žádný soubory (v Users jsou složky Public, Administrator prázdný...)
Bohužel nemám tady možnost ten disk napojit na druhý PC/NTB, nemám na to příslušné komponenty.
Notebook:
Asus K50IJ
Windows Vista
HDD Seagate 320 GB 5400rpm, přes IDE
Díky za pomoc, já už nevím jak dál postupovat.
Poškozený HDD - nenabíhá Windows
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poškozený HDD - nenabíhá Windows
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Pokud je disk natolik poškozen, že ani v Linuxu nevidíš obsahy složek, tak to s ním bude hodně špatné a jak to obnovit je asi jen to donést do servisu, kde vyndají plotny a nandají je do jiného disku a pokusí se nějaká data zachránit. Počítej ale, že to bude docela palba.
Pokud je disk natolik poškozen, že ani v Linuxu nevidíš obsahy složek, tak to s ním bude hodně špatné a jak to obnovit je asi jen to donést do servisu, kde vyndají plotny a nandají je do jiného disku a pokusí se nějaká data zachránit. Počítej ale, že to bude docela palba.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Tady je kdyžtak screenshot z sudo, jestli by to v něčem nepomohlo, třebas dělám něco špatně.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V live distribuci Ubuntu byl nástroj na kontrolu stavu disku, tak se na něj mrkni...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3365
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 17:00