mam mensi problem so svojim externym HDD (Western Digital Elements 1TB), ktory mam uz par rokov.
Vcera to zacalo, spustil som pocitac, vsetko bezalo v poriadku az na jednu vec; vsimol som si, ze kazda akcia spojena s tymto HDD (otvaranie priecinku, spustanie suboru) zabera o dost dlhsie nez predtym a taktiez to, ze niektore subory (resp. priecinky) nejdu otvorit (Dostavam chybove hlasenie, ze "jednotka H - cize externy HDD - nie je naformatovana" a otazka k tomu, ci ju chcem naformatovat). Prisiel som takto o niekolko suborov (celkovy odhad skod este neviem posudit). Zacal som premyslat, co sa mohlo pokazit az som si spomenul, ze pred par dnami mi nan padla drevena doska stola (uvolnila sa) s klavesnicou, presne do stredu a odvtedy som na PC nebol. Na kryte HDD nie je vidiet ziadne poskodenie, iba par skrabancov na logu. Bojim sa, ze ide o hardwarove poskodenie (nie som si 100% isty). Ak je poskodenie nenavrartne, je to vazny problem, na HDD mam 90% vsetkych suborov a zaloha neexistuje.
Planujem si pozicat kamaratov externy HDD 250gb a hodit tam to najdolezitejsie a ten svoj potom formatovat.
Co myslite, odbornici