Zdravím,
mám takový zvláštní problém. Po zapojení 5.1 mi soft v PC všechny bedny přečte, a při testování zvuku se také chytnou úplně všechny. Subwoofer sice taky, ale když spustím jakékoliv přehrávání (YT, playery, hry, ...), nehraje. Takže - při testu funguje, při přehrávání ne. Když si pohraju s nastavením, tak se mi ho povede rozchodit, ale ten zvuk je zkrátka podivnej. Napadá vás něco ? ( Rád bych zdůraznil, že se takhle nikdy nechoval).
Předem děkuji za jakoukoliv myšlenku
Oxroad
Realtek HD Audio - sub. při testu hraje, při přehrávání ne
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Realtek HD Audio - sub. při testu hraje, při přehrávání
V 5.1 kódování je zvláštní kanál pro subwoofer. Pokud v něm není nic nahrané, (tj. nahrávka není ve formátu 5.1), nemá subwoofer co hrát.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
No dobrá. Ale pořád mi nejde do hlavy, proč přestal hrát, když předtím hrál normálně. ( a také bych se rád nechal poučit, jaký je tedy rozdíl mezi 5.1 a 6ch zvukem ... měl jsem za to, že je to to samé)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
5.1 je jen jiné označení pro šestikanálový zvuk: 5 je levá, střed, pravá, levá zadní a pravá zadní, 1 za tečkou je subwoofer.
Před tím = před čím? Byla nějaká změna v hw nebo sw, který souvisí se zvukem?
...když předtím hrál normálně.
Před tím = před čím? Byla nějaká změna v hw nebo sw, který souvisí se zvukem?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Před tím = před tím, než přestal hrát.
Edit:
Jinak hraje opravdu všechno. I centrák. Podle mě to musí být chyba v softwaru, ale nenapadá mě kde.
Edit:
Jinak hraje opravdu všechno. I centrák. Podle mě to musí být chyba v softwaru, ale nenapadá mě kde.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě jednou:
Byla nějaká změna v hw nebo sw, který souvisí se zvukem?
Tak ještě jednou:
Ne nebyla. Prostě jednou po restartu začal blbnout. A jestli nějaká byla, určitě o ní nevím.
Ne nebyla. Prostě jednou po restartu začal blbnout. A jestli nějaká byla, určitě o ní nevím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4417
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
06 úno 2025 16:30