Zdravím,
koupil jsem si před měsícem tento monitor: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B1QU1OQF. Na alfacomp.cz ... Už když mi přišel nefungoval napájecí zdroj, tak jsem musel monitor reklamovat, reklamaci uznali, po dvou týdnech mi dorazil zpět a protože byla obrazovka celá od prachu a špinavá, tak jsem jí utřel čistícím prostředkem a tem mi rozežral barvu na vnitřním rámečku monitoru. Je to tento přípravek, doporučili mi ho v applestore, když jsem si kupoval tablet, tady je ten přípravek: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59659109. Na spodním rámečku se mi udělaly bílé fleky tak 2mm široké a 1-2cm dlouhé, a bílý plast bez barvy hrozně svítí. Používám tento prostředek i na lcd, které je v obyváku také od samsungu a na lenovo už 2 roky a nikdy žádný problém nebyl. Chci se vás zeptat jestli mám právo na reklamaci? Sice jsem to udělal vlastníma rukama, ale ta barva musí přece vydržet nějaké čistící prostředky k tomu určené. V manuálu není česky není ani řádek.
Právo na reklamaci
-
- Pohlaví:
Re: Právo na reklamaci
Dle mého názoru ti to neuznají. Spíš bych to přetřel černou barvou.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se do manuálu, co o čištění píše výrobce monitoru. Podle toho se pak rozhodni, případně to konzultuj tady, ale pokyny výrobce jsou vždycky v takových případech až v první řadě 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No říkám, že v manuálu není česky ani řádek, a anglicky umím velmi málo, když to snad prodávají v česku tak by tam měl být ze zákona i český návod, a když tam není tak k tomu neplatí nic?
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zde bych to viděl na tvrzení proti tvrzení. Alfa se s Vámi nebude moc bavit a jediné vychodisko pak nakonec skončí u soudního znalce, který prokáže, že povrchová úprava monitoru byla nějaká prapodivná. Čili jsme u toho, že bez správního řízení, se s Vámi nebude nikdo bavit. Řeknou Vám, že jste si to úmyslně polil nějakou kyselinou. Tak jako tak, zkusit to můžete..nemáte moc co ztratit.. 
Já mám doma třetím rokem 24" LED LCD Benq
, který otírám pouze vlhkým hadrem, takže sám osobně nejsem moc velký fanda těchto serepetiček
))

Já mám doma třetím rokem 24" LED LCD Benq
, který otírám pouze vlhkým hadrem, takže sám osobně nejsem moc velký fanda těchto serepetiček

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U LCD monitorů je návod, jak čistit a dokonce u některých značek je přiložen i hadřík na čištění. Mám obavy, že reklamaci nebudou chtít uznat, jelikož jsi nerespektoval pokyny pro čištění. Jinak mám monitor též Samsung již více jak 4,5 roku a ještě jsem mimo uvedeného hadříku na stírání prachu nepotřeboval použít, žádné jiné čistící přípravky a mám obrazovku čistou. Obrazovka se snadno znečistí pokud u PC kouříš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zpět na “Problémy s hardwarem”