PC sa vypínal a teraz nejde zapnúť

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

v1c1ous
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC sa vypínal a teraz nejde zapnúť

Příspěvekod v1c1ous » 28 bře 2013 12:51

Ahojte. Včera som si kúpil základnú dosku ASUS P8Z77-V LX2, Intel i5-3570k a pamäte Patriot 2x4GB 1600MHz CL9. K tomu mám aj GPU HD7770 OC. Zdroj 550W. PC robí neuveriteľnú neplechu, vypína sa sám od seba, má problémy so zapínaním, príznaky zhodné ako na stránke http://pc.poradna.net/q/view/517080-chybna-zakladn a-doska. Zaujímavé je, že keď sa PC vypol, dokázal som ho zapnúť aj tak že som trochu klepol po skrinke. Po novom sa už nedá PC ani zapnúť, len sa trochu pretočia vetráčiky, zvuk akoby chcel naštartovať no hneď sa aj vypne. Zapne sa iba keď vyberiem GPU zo slotu, nestačí keď len odpojím 6-pin napájač (skúšal som ju len v primárnom PCI-e 16x slote). A keď chcem použiť iGPU, tak ma systém tvrdo ignoruje a hlási že nie je zapojené žiadne VGA zariadenie (cez HDMI). Zatiaľ som nemal moc času sa s tým vyhrať ani nemám moc možností na krížové testy. Včera som sa s tým babral do noci a dnes v práci si asi viete predstaviť ako vyzerám. Môže chybu spôsobovať RAM? V QVL nie sú napísané priamo tieto typy RAM, Patrioty sú tam uvedené v 1600MHz len ako 32GB varianta, ale čo som čítal tak daná MB dobre znáša aj nepodporované RAM. I keď skôr to vyzerá na nejakú chybu MB. Poradí niekto? :huh:

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC sa vypínal a teraz nejde zapnúť

Příspěvekod d1amond » 28 bře 2013 12:57

Vítej na PC-HELP

Vyměň zdroj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Problémy s hardwarem”