Zdravím Vás,
mám NTB Lenovo Y570 i7,ssd 32Gb , 4Gb ram, 750Gb HDD, nvidia GT555 2Gb.
Už jsem ho měl 4x na reklamaci s tím, že 2x se jim na reklamaci závada neprojevila. Dvakrát uznána reklamace na nefunkční SSD ( reklamace uznána a provedena výměna ).
Reklamace č.1: byla na to, že se NTB seká při hrách, když je zapojen v elektrické síti a když se odpojí ze sítě tak funguje normalně. - REKLAMACE NEUZNÁNA Z DŮVODU, ŽE SE ZÁVADA NEPROJEVILA
Reklamace č.2: chyba při bootování z SSD - REKLAMACE UZNÁNA S TÍM, ŽE VYMĚNILI SSD DISK A ZÁKLODOVOU DESKU
Reklamace č.3: Stejný problém jako u reklamace č.1 - REKLAMACE NEUZNÁNA Z DŮVODU, ŽE SE ZÁVADA NEPROJEVILA
Reklamace č.4: chyba při bootování z SSD - REKLAMACE UZNÁNA S TÍM, ŽE VYMĚNÍLI SSD A ZDROJ
Když se mi NTB vrátil z reklamce, tak jsem si myslel, že problém v sekání her, když je notebook zapojen v el. síti pryč, ale závada se zase projevila. (usuzoval jsem, že je to tím zdrojem, ale jak vidím, tak asi ne)
Teď se mi vyskytla taková špatně reklamovatelná závada a to, že když zapnu NTB, tak zvuk někdy jede a někdy ne. Musím NTB vždycky restartovat, někdy i dvakrát, aby zvuk jel. Když jsem se koukal do správce zařízení, tak tam žádný problém nebyl. Jinak všechno mám aktualizované. Prosím poraďte jak předejít tomu, aby mi zase nenapsali, že se závada neprojevila. Nestává se to pokaždé.
Jinak mám plán, že to sekání vyřeším tím, že jim to natočím a přiložím k reklamci.
Díky za jakékoliv nápady a názory.
PS: ntb bych chtěl vyreklamovat a vrátit, protože pořád řeším samé problémy
Jak se vyhnout reklamaci tzv. "Závada se neprojevila"
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak se vyhnout reklamaci tzv. "Závada se neprojevila"
Ten nápad s tím natočením je dobrý, ještě by bylo dobré kdyby jsi v záběru (nepřerušovaný záběr bez střihů) měl i štítek s výrobním číslem notebooku. Jinak ti asi nikdo nic neporadí, leda že bys jim to ještě ukázal přímo na prodejně.
A ještě zkoušels notebook v jiné zásuvce?
A ještě zkoušels notebook v jiné zásuvce?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Zkus vyndat baterii a nechat zapojen jen zdroj.
Závadu jsem jim chtěl ukázat na prodejně, ale řekli mi, že je to nezajímá, že od toho mají servisní techniky v LENOVU. Takže tak. A zkoušel jsem různé zásuvky a všechno možné. Ale je to fakt divné, většina mých známích to mají naopak, že když ntb jede jen na baterku tak se občas seká a když jej zapojí do zásuvky, tak jede vše jak má. Dává to rozum. Ale proč já to mám naopak.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Dub 2013 16:23) ---
Tohle jsem už taky zkoušel, pořád se to sekalo. Ikdyž byla baterie nabitá na 100% nebo 50% a byl ntb v sítí, pokaždé se to sekalo.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Dub 2013 16:24) ---
Ještě mě napadlo, nevím jestli se to dá, ale nějak poškodit ssd, aby to na reklamaci nepoznali a vrátili mi peníze s tím, že je to 3 stejná uznaná reklamace.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Dub 2013 16:23) ---
Vikinic píše:Zkus vyndat baterii a nechat zapojen jen zdroj.
Tohle jsem už taky zkoušel, pořád se to sekalo. Ikdyž byla baterie nabitá na 100% nebo 50% a byl ntb v sítí, pokaždé se to sekalo.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Dub 2013 16:24) ---
Ještě mě napadlo, nevím jestli se to dá, ale nějak poškodit ssd, aby to na reklamaci nepoznali a vrátili mi peníze s tím, že je to 3 stejná uznaná reklamace.
Zpět na “Problémy s hardwarem”