Pěkný den,
Zvažuji si ponechat rezervní gk a zjistil jsem po nedávných problémech s ovladači děsivou informaci o gk z GPU-Z kde vidím propustnost dat pouhých 26 gb :X
Mám proto pouze vysvětlení, že následkem slabého zdroje od EC 450W nenakrmí grafiku a ta se podtaktuje ovšem nejsem si jist proč by se tím měla až tak moc snížit pamět na 200Mhz a propustnost až na 26gb.. standardně propustnost 100gb +
Protože si zde nejsem na 100% jistý a nechce se mi rozebírat další bednu kvůli silnějšímu zdroji atd, mohl by mi někdo říct vlastní názor / mínění o tomto problému abych se vyhl nějakým testům atp. ?
Co mohu zkusit nějaký klasický demo benchmark třeba 3dmark advantage a hodit Vám sem výsledky měření.
Přiložil jsem screen.
Pozn.: Ani jedna součástka nebyla nikdy taktována v pc gk nebo cpu vše retail od dodání ale bohužel mi nesedí data už od začátku core, memory a shader :X
Děkuji předem za odpověd.
detail karty retail
http://www.lelong.com.my/leadtek-winfast-gtx465-nvidia-ram-1g-d5-bit-256-graphic-card-75041871-2011-01-Sale-P.htm
zde screen z cpu-z,gpu-z,winfast utility,cpuid hm
Graphics card Bandwidth 26gb ? Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Graphics card Bandwidth 26gb ?
Nějak mi nesedí, že ti jede větrák na GPU na 5k otáček. Kolik má stupňů? Není to tam napsané, mělo by to být v GPU-Z, nebo zkusit třeba HWinfo..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím vyšší otáčky gpu chladiče jsou z důvodu manuálního řízení větráku nastavená hodnota na 84 ze 100 (po testu spuštění her).
Jaký jiný program utilitku doporučujete everest ? atp ?
Jaký jiný program utilitku doporučujete everest ? atp ?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Graphics card Bandwidth 26gb ? Vyřešeno
Propustnost sedi, karta se v necinosti podtaktuje - mas 1/4 Memory Clock a tim padem i 1/4 Bandwidth.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za radu ještě dotaz k nastavení core,memory,shader v utilite od winfox k této kartě. Nastavení je 405/405/810 přičemž by mělo být 607/1603/1215 nebo mám špatné informace ?
Mám správné hodnoty ručně nastvit nebo si karta nastavuje tyto hodnoty sama ?
Mám správné hodnoty ručně nastvit nebo si karta nastavuje tyto hodnoty sama ?
Zpět na “Problémy s hardwarem”