Zdravím, potřeboval bych poradit s následujícím problémem. Zkoušel jsem na své síťové kartě rozjet bridge. Takže jsem šel do Ovládací Panely > Síť a internet > Centrum síťových připojení a sdílení > Změnit nastavení adaptéru. Tam jsem vybral dvě síťový karty #1 a #2 a dal je přidat do mostu. Všechno jelo ok, v nastavení adaptéru přibylo další zařízení - MAC Bridge. Bridge fungoval v pohodě. Jenže když jsem ho potom chtěl zrušit tak jsem asi udělal celkem chybu, protože jsem ho odinstaloval ve Správci zařízení, kde byl v sekci síťových adaptérů. No a jak se odinstaloval tak přestala fungovat síť, jinými slovy ve správci zařízení se u obou síťových karet objevil žlutej vykřičník (píše to chybu související se špatným ovladačem) a v Centru síťových připojení a sdílení > Změnit nastavení adaptéru zmizely obě karty úplně.
Zkoušel jsem reinstalaci ovladačů, obnovení systému atd. ale bez výsledku.
Ještě mě napadá, jestli tam ten bridge pořád někde ještě není a nedělá v tom nepořádek. Ve Správci zařízení v sekci Systémová zařízení mám totiž několik standardu PCI na sběrnici PCI. Případně jestli nebylo potřeba ty karty "vyndat" z toho bridge před jejich smazáním. Nebo jestli by nepomohlo ten bridge znovu udělat (i když nevím jak, když karty hlási chybu a netváří se jako síťový adaptéry). Netuší prosím někdo co s tím?
Základní deska: MSI K9N SLI Platinum (MS-7250)
Chipset: nForce 570 SLI
Nefunkční síťová karta po odnistalaci bridge
Re: Nefunkční síťová karta po odnistalaci bridge
Tak jsem zkusil resetovat TCP/IP, ale žádná změna...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A kdyz karty odeberes ze Spravce zarizeni? Dej si i Zobrazit skryta zarizeni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Už jsem je zkusil odinstalovat několikrát, včetně ovladačů. Pořád ale tvrdí že "systému Windows se nepodařilo nahrát ovladače zařízením požadované". Jinak když zobrazím skrytá zařízení tak v síťových adaptérů přibudou WAN miniporty (IP, IPv6,L2TP,PPPOE,...) a ISATAP adapter (1-3).
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Dub 2013 15:13) ---
Ale mám ještě jeden postřeh. Před tím než vzniknul tenhle problém tak se ty karty zobrazovaly něco jako nVidia nForce 10/100/1000 mbps ethernet, ale teď se zobrazují jako NVIDIA nForce Networking Controler - a takhle se (myslím) zobrazovali s defaultníma ovladačema od windowsu
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Dub 2013 15:13) ---
Ale mám ještě jeden postřeh. Před tím než vzniknul tenhle problém tak se ty karty zobrazovaly něco jako nVidia nForce 10/100/1000 mbps ethernet, ale teď se zobrazují jako NVIDIA nForce Networking Controler - a takhle se (myslím) zobrazovali s defaultníma ovladačema od windowsu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 28899
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 21:47