Tiskárna HP Color LaserJet 2550l Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Schmutzky
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Tiskárna HP Color LaserJet 2550l

Příspěvekod Schmutzky » 17 kvě 2013 12:41

Zdravím,

mám barevnou tiskárnu HP Color LaserJet 2550l a nedaří se mi na ní tisknout barevně. Našel jsem na HP stránkách pouze jedny ovladače (nebo spíš 3, a to PCL5, PCL6 a Windows PostScript) Vzal jsem si PCL5 - radši...

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4062

OS mám Win7 32bitový, v tom problém nehledejte. Takže co je problém, nebo spíš co jsem asi udělal špatně, popíšu:

Klasicky než připojím tiskárnu (kvůli plug and play) nejdříve začnu instalovat ovladače a až po vyzvání ji připojím (u tohoto ovladače s DOT4USB to nelze, nevidím USB porty, nabízí pouze v záložce místní LTP1,...COM1,.... atd. Ale žádné USB. Je to vyzkoušeno na více zařízeních, stále nevidím USB. Tak mi nezbylo nic jiného než ji připojit a poté už ji viděl pod DOT4USB portem (ALE! Windows Update ji krásně "nainstaloval", ale zařadil ji pod Neurčený (hardware) a když si rozkliknu pod tou tiskárnou HW tak tam vidím správně nainstalován DOT4USB a DOT4PORT, ALE HP Color LaserJet 2550l je nerozpoznáno. Tak jsem znovu spustil instalaci toho univerzálního ovladače a tentokráte již DOT4USB viděl (i s názvem tiskárny) tak jsem dokončil instalaci. Tiskárna sice tiskne krásně, ale problém je v tom, že netiskne barevně. Vůbec se nechová tak jakoby byla barevná (zdá se jakoby tam byl špatný ovladač).

Nevíte co s tím? Odebrat zařízení a smazat registry. Znovu ji připojit, smazat registry a pak nainstalovat ten univerzální driver? Už jsem nad tím strávil pěkných pár chvil a došla mi trpělivost a možná někdo s nadhledem uvidí něco co jsem neviděl (snad :-))

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Tiskárna HP Color LaserJet 2550l

Příspěvekod guest » 17 kvě 2013 12:46

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 17 kvě 2013 12:49

Volal jsem na HP a tam se klučina hrozně divil, že nechce tisknout barevně, že s tím univerzálním prý nikdy nebyl problém.

Update:

Když jsem vytiskl barevný obrázek TAK kupodivu vytiskl jej barevně ale když dám třeba tisknout odkudkoli (word, pdf) tak tiskne černobíle a ANO kontroloval jsem jestli to nemám přepnuté ve stupních šedi (není tam možnost ani barevného tisku)

Ten tisk obrázku mě teď úplně zaskočil :D Jakobych měl něco já špatně nastaveného, ale kontroloval jsem jestli tam není možnost přepnutí na barvu :(

guest

Příspěvekod guest » 17 kvě 2013 12:56

Nebude tedy příčina v těch dokumentech? Nedávno tu byl podobný dotaz, kdy tiskárna netiskla barevné pdf. Jak se to vyřešilo ale nevím.

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 17 kvě 2013 13:03

Tak jo omlouvám se, někdy si to stačí pořádně napsat a člověk si uvědomí sám svoje blbosti :D Každopádně i tak děkuju, nečekal jsem tak rychlou odpověď! Super web! Můžeme to označit za vyřešené - ikdyž z WORDU mi to pořád nejde barevně :/, ale z PDF a OBR už vytisknu barevně, takže přinejhorším to exportuju do PDF a pak vytisknu! Aspoň nějaké řešení :D Lepší než žádné :) V tom PDF jsem to musel nastavit v Advanced jako Print as Image (tisknout jako obrázek) a už to pochopil a přepl na barvu... Ale stejně by "normálně" měl tisknout barevně, ikdyž to není jako IMG ale jako Text... No neřešit, nemůžu chtít všechno perfektní :-))) Díky znovu a úspěšný den přeji ;)

guest

Re: Tiskárna HP Color LaserJet 2550l  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 17 kvě 2013 13:06

Za málo, hlavně že to funguje ale aspoň takto. Uzamknout to musíš sám, zelená fajfka vpravo nahoře. :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiskárna HP Laserjet MFP M140W
    od McKousal » 29 dub 2025 18:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    5037
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 20:29
  • Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    4491
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 15:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”