Dobrý den,
Mám problém při zapínaní svého PC. Vždy první zapínám počítač poté hned monitor. Když jsem zapínal počítač tak po pár vteřinách bylo slyšet pípnutí, ted to neudělá. Monitor ( mám CRT) tak když ho zapínám se na 2 vteřiny rozsvítí oranzova dioda a pak se má spustit normálně ( zelená dioda) nyní se i zelená dioda rozsvítí na pár sekund a pote se přepne zase na oranžovou (černá obrazovka). Na monitoru když zkousim menit jas atd, tak se objeví nápis OFF MODE a po par sekundách zmizí. Za každou radu budu vděčný.
PC už mám staré ale pořád bez problémů slouží, naposled jsem ho měl zaplý ráno a normálně ho vypnul.
Mám Win XP, CRT monitor Hyundai
PS: Myslím že je to hardware chyba tak pokud jsem to umístil do špatné kategorie tak se omlouvám.
Problém při zapínání stolního PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém při zapínání stolního PC
Vítej na PC-HELP
To pípnutí indikuje nahrání BIOSu. Pokud se nic neozývá, PC se do této fáze nedostane.
Odpoj PC ze sítě a zkus na desce vytáhnout na 10 minut baterku (=reset CMOS). Pokud to nepomůže, zkusil bych jiný zdroj.
To pípnutí indikuje nahrání BIOSu. Pokud se nic neozývá, PC se do této fáze nedostane.
Odpoj PC ze sítě a zkus na desce vytáhnout na 10 minut baterku (=reset CMOS). Pokud to nepomůže, zkusil bych jiný zdroj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za radu, jdu to zkusit. ani jsem nevěděl že na desce nějaká baterka je.
EDIT: Tak baterku sem vyndal na 15 minut ,ale nepomohlo to. Jinak v PC vše běží jak má: Pevný disk pracuje, chladič na disk a procesor se točí, i ventilator na zdroji.
EDIT: Tak baterku sem vyndal na 15 minut ,ale nepomohlo to. Jinak v PC vše běží jak má: Pevný disk pracuje, chladič na disk a procesor se točí, i ventilator na zdroji.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To že se napájí ostatní komponenty nic nevypovídá o tom, jak jsou na tom s napájením obvody základní desky. Zdroj má různé větve a některá z nich nemusí fungovat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25
- 5988
-
od Msic