DVI -> VGA aneb problém se zapojením monitoru Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

picusek
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

DVI -> VGA aneb problém se zapojením monitoru

Příspěvekod picusek » 21 kvě 2013 15:40

Ahoj, ahoj, ahoj

pořídil jsem nový monitor a řeším takový menší problém. Monitor je vybaven display portem, 2x hdmi a dvi. Mám celkem solidní noťas s ATI Radeon 6770M, ale notebook disponuje jen jedním hdmi a jedním vga portem. Chci na noťasu hrát a používat náročnější grafické aplikace a chtěl bych připojit ten dvi konektor, ale nemám jak, když má noťas jen vga. Napadla mě redukce na vga z dvi, ale jde vůbec takto kvalitně převést signál do analogu? Jak moc to bude náročné na grafiku?

Provizorně jsem to zapojil na hdmi, ale moc tomu neholduji, navíc mám zlé pochyby o tom, že hdmi tu grafiku brzdí, nebo je prostě ten grafický výstup přes hdmi náročnější na hardware, je to možné? Proč všechny graficky a herně založené osoby všechno zapojují přes DVI? Co byste poradili, zůstat u hdmi?

Ještě asi důležitý dodatek - je to IPS monitor 2560x1080 bodů

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: DVI -> VGA aneb problém se zapojením monitoru

Příspěvekod petr22 » 21 kvě 2013 15:50

hdmi/dvi/vga vystup nijak nezatezuji pocitac, jen u VGA je prave kvuli konverzi na analog snizena kvalita (nemusi byt videt) a omezene rozliseni.

HDMI muze zatezovat pociac pouze tak, ze mas nastavene vyssi rozliseni ve hre, coz je narocnejsi na vykon pocitace

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 21 kvě 2013 16:37

picusek píše:... ale notebook disponuje jen jedním hdmi a jedním vga portem ..... když má noťas jen vga.

Tak jak to vlastně je?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

picusek
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod picusek » 21 kvě 2013 20:14

Provizorne mám zatím připojený monitor pres hdmi, mas nějaký problém se čtením?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 kvě 2013 20:20

Vždyť přes HDMI je to nejlepší možné propojení.Je stejně kvalitní jako DVI a ještě přenáší i zvuk.Takže samozřejmě zůstaň u HDMI.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 kvě 2013 20:23

Já tedy problém se čtením nemám, ale toto nějak nesouhlasí.

... ale notebook disponuje jen jedním hdmi a jedním vga portem ..... když má noťas jen vga.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 kvě 2013 22:17

To není problém se čtením, ale problém s psaním (autora).
K věci samotné se velmi jasně a definitivně vyjádřil Marfy, dál není co řešit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

picusek
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: DVI -> VGA aneb problém se zapojením monitoru  Vyřešeno

Příspěvekod picusek » 22 kvě 2013 09:05

Spíš je to jen špatně pochopené. Když píšu, že to mám teď zapojené na hdmi, tak je docela logické, že noťas hdmi má.. Že má jen vga jsem psal vzhledem k tomu, že noťas nemá dvi - jako klasické pracovní monitorové vstupy beru zásadně vga a dvi. Hdmi jsem vždy použil jen na filmovou projekci na televizi a chtěl jsem se zeptat jestli je to úplně vhodné použít primárně na připojení monitoru. Na základě toho taky vzniklo toto téma. Takže běžte rýpat do někoho jiného. Pokud vaše omezenost vám zabránila pochopit jak jsem to myslel, pak to chápu a jakékoliv moje narážky berte za bezpředmětné ;) Marfy a petre díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”