Zdravím, mám takový problém, nevím si už rady...před časem mi přestala z ničehonic fungovat moje starší grafická karta do slotu pci-e Ati HD2400XT. Tedy aspoň jsem si to myslel. Po spuštění PC normálně naběhlo až do Windows, ale na monitoru se nic neukázalo, jen byla slyšet znělka. Koupil jsem si tedy novou grafickou kartu Ati HD 4890. Ale ta dělá to samé. Kvůli té nové grafice jsem si koupil i nový zdroj Arctic Cooling Fusion 550, abych měl jistotu, že mi zdroj grafiku utáhne. Když jsem potom zkoušel přepojit monitor do integrované grafické karty, vše fungovalo bez problémů. Zkoušel jsem i nějaké nastavení BIOSU, ale pořád to samé. Zkošel jsem i reset Biosu a verzi Biosu jsem měl nejaktuálnější. Měl jsem základní desku Asus P5QPL-AM, tak jsem si řekl, že mi nejspíš nějak odešel právě ten PCI-e slot. Koupil jsem tedy úplně novou základní desku Asus P5K, ale k mému překvapení, situace zůstává stále stejná. Zkoušel jsem i na této nové základce snad vše, jediné co, tak tato ani nemá integrovanou grafickou kartu. Musel jsem oprášit svojí stařičkou S3 Trio, na které obraz normálně jede, ale ani v jednom ze slotů PCi-e (deska má dva) mi prostě ani jedna z mých grafických karet nefunguje. Další parametry mé sestavy:
Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600, RAM 4GB DDR-2 800Mhz, Asus p5k Motherboard, HDD Seagate 80 Gb SATA, DVD-RW SONY PATA, zdroj Arctic Cooling Fusion 550
Děkuji za každou odpověď.
Problém se sloty PCI-E
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém se sloty PCI-E
Zkusil bych jiný CPU, řekl bych že stávající přestal komunikovat s PCIe
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
To jsem zkoušel, vlastně jsem zapomněl zmínit, že nejprve jsem měl Intel Pentium Dual-core E5300 a právě to začalo dělat už, když tam byl právě tento. Pak jsem si řekl, že když už upgrade tak pořádný
a koupil jsem si Intel Core 2 Quad Q6600, ale problém stále přetrvává :(

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha tak to je hodně zvláštní! Zkoušel jsi monitor i jinde na neintegrované GK? Na jakém připojení VGA, DVI?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
To jsem zatím nezkoušel, protože jsem si říkal, že když zobrazoval i na té integrované, co jsem měl na své bývalé desce, tak musí zobrazovat ať je připojen kdekoli. Zatím jsem zkoušel akorát na tomto počítači připojit monitor právě jak k té HD2400XT, která má jak VGA výstup tak i DVI. To jsem připojil normálně k VGA a u té HD 4890 jsem musel přes redukci, protože má dva DVI výstupy. Zkoušel jsem i jinou redukci, jestli není třeba nějak vadná, ale pořád stejné. No a pak jsem právě připojil tu starou PCI kartu S3 Trio64V a přes tu obraz jede. Tak můžu vyzkoušet ten monitor jinde,zkusím ségry PC, ta tam má AGP kartu GeForce 440MX s VGA výstupem, jdu na to, napíšu jak jsem pochodil... zatím díky :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 12:50) ---
Tak jsem monitor zkusil připojit k ségry AGP kartě a obraz naběhl. Vzpomněl jsem si, že jsem vlastně zkoušel vystřídat několik monitorů, po připojení do integrované karty, nebo S3 Trio fungovaly, jen s těmi PCI-e kartami pořád nic...
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 13:14) ---
Tak já už vážně nevím... zkoušel jsem snad vše, ale bez úspěchu, pokud Vás ještě něco napadne, čím by to mohlo být, budu rád za každou radu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 13:19) ---
Chtěl jsem výkonné PC, ale bez pořádné grafiky je mi všechen ten výkon k ničemu
...snad ještě někoho něco napadne :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 12:50) ---
Tak jsem monitor zkusil připojit k ségry AGP kartě a obraz naběhl. Vzpomněl jsem si, že jsem vlastně zkoušel vystřídat několik monitorů, po připojení do integrované karty, nebo S3 Trio fungovaly, jen s těmi PCI-e kartami pořád nic...
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 13:14) ---
Tak já už vážně nevím... zkoušel jsem snad vše, ale bez úspěchu, pokud Vás ještě něco napadne, čím by to mohlo být, budu rád za každou radu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2013 13:19) ---
Chtěl jsem výkonné PC, ale bez pořádné grafiky je mi všechen ten výkon k ničemu

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
NA VGA vstupu jede a na DVI ne?
JJ je to tak :). Monitor na VGA jede, teda kromě toho, když ho připojím do VGA na té 2400XT. Takže by to nakonec mohlo být tím monitorem. :) Ještě jsem zkusil dnes půjčit tu novou grafiku kamarádovi, říkal, že jí vyzkouší u sebe v PC jestli vůbec funguje a dá pak vědět. Každopádně jak říkám, počítač normálně naběhne do Windows, je slyšet uvítací znělka Windows a ještě jsem zapoměl zmínit, že větráček té grafiky zareaguje tak, že se roztočí trochu rychleji, jako by to asi udělal i normálně při vstupu do Windows, akorát ten obraz, kdyby fungoval. :) Taky mě ještě napadá, zda to nemůže být kompatibilitou Pci-e, že ati hd4890 je do pci-e verze 2.0 a asus p5k má verzi pci-e 1.0. Ale tam půjde asi hlavně o to napětí, které je slot schopen dodávat do grafiky a ta grafika má ještě navíc na sobě 2x 6-pin přídavné napájení, které jsem zapojil správně, takže by to nemělo mít takový vliv?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozhodně zkus nejdříve monitor na nějakém DVI výstupu o kterém víš že funguje.
Díky za tip :) . To určitě zkusím.
Takže problém nejspíš vyřešen... žádal jsem kamaráda, aby mi grafiku vyzkoušel na svém PC a také se mu nic nezobrazilo, potom jsem zkoušel ještě jiného kamaráda a situace stejná. Tuto grafiku (ATI Radeon HD 4890) jsem kupoval na Aukru. Děkuji ElDiablo, že se s mým problémem zabýval, nenapadlo mě, že by grafika nemusela fungovat, teda spíš jsem chtěl věřit tomu, že funguje
. Koupím si nějakou novou... Jakou grafiku by jste mi doporučili pro mojí sestavu? Intel Core 2 Quad Q6600, 4Gb DDR2 800 Mhz, Zdroj 500W Arctic Cooling Fusion 550, Deska Asus P5K. Děkuji za odpověď, nepri.

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záleží kolik míníš investovat, ale asi bych doporučil něco kolem 3000 Kč, třeba HD 7770
JJ, díky za tip :). Půjdu do té Ati HD7770, koukal jsem na net, ještě jsem váhal mezi nvidií GTX 650, ale půjdu do Atiny. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Čer 2013 21:58) ---
Kterou z nich? :) Je mezi nimi velký výkonostní rozdíl? http://www.heureka.cz/?h[fraze]=ati+HD+7770
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Čer 2013 21:58) ---
Kterou z nich? :) Je mezi nimi velký výkonostní rozdíl? http://www.heureka.cz/?h[fraze]=ati+HD+7770
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4097
-
od b.m
Zobrazit poslední příspěvek
02 úno 2025 00:50
-
-
- 4
- 4125
-
od petr22