Zdravím,
kúpil som si nový notebook (Lenovo G580) a pri nastavovaní grafiky som zistil, že mi chýbajú v ovládači nVidia položky ako je "nastavenie obrazovky" a "nastavenie videa". Jediná možná položka, ktorú ide nastaviť, je "nastavenia 3D".
Prikladám aj screenshot mojich dostupných nastavení: http://i1090.photobucket.com/albums/i364/Elyar/nvidia.jpg
NTB: Lenovo G580
Systém: Windows 8 64bit
Verzia ovládača: 320.18 (najaktuálnejšia)
Grafická karta: GeForce GT 635M
Ovládač nVidie som niekoľkokrát už preinštaloval, skúsil som nainštalovať aj staršie verzie (sťahoval som ich z nvidia.com), ale bezvýsledne, vždy sa mi zobrazujú len "nastavenia 3D".
Okrem nVidie mám aj integrovanú grafiku - Intel(R).
Dúfam, že mi s týmto niekto pomôže :)
Vďaka za Váš čas!
nVidia GeForce GT 635M - chýbajúce nastavenia
-
- Pohlaví:
Re: nVidia GeForce GT 635M - chýbajúce nastavenia
Vítej na PC-Help!
Zkus tu integrovanou v Biosu zakázat a obrázky dávej do přílohy.
Zkus tu integrovanou v Biosu zakázat a obrázky dávej do přílohy.
Dostal som sa do BIOSu ( Windows 8 ), ale nikde tam nevidím tie typické položky, ktorými sa mení primárna grafika :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Kvě 2013 21:38) ---
Prikladám aj fotku BIOSu - Windows 8. Cez ktoré nastavenie sa tu dá vypnúť integrovaná grafika?
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Kvě 2013 21:38) ---
Prikladám aj fotku BIOSu - Windows 8. Cez ktoré nastavenie sa tu dá vypnúť integrovaná grafika?
Lenovo G580 má hodně omezený BIOS a integrovanou grafiku zakázat nelze (to umí spíš jen ThinkPady).
Jsou tam je dvě možnosti - Switchable (přepínání) a UMA (integrovaná).
Jinak to nastavení máš úplně stejně, jako já. A když už máš G580 s GT 635M, mohl by jsi pro mě něco udělat?
Stáhni GPU-Z a dej sem screen z programu (do přílohy). Potřebuju ověřit, jestli i Lenovo jen přejmenovalo 630M na 635M, jako Asus.
Jsou tam je dvě možnosti - Switchable (přepínání) a UMA (integrovaná).
Jinak to nastavení máš úplně stejně, jako já. A když už máš G580 s GT 635M, mohl by jsi pro mě něco udělat?
Stáhni GPU-Z a dej sem screen z programu (do přílohy). Potřebuju ověřit, jestli i Lenovo jen přejmenovalo 630M na 635M, jako Asus.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Takže pre mňa to znamená, že si nikdy nebudem vedieť nastaviť video a obrazovku cez nVidia control panel? Alebo si mám tieto veci nastaviť cez ovládač Intel?
Pretože keď pozerám video, tak mi farby prídu dosť škaredé ani farby obrazovky nie sú podľa mna dobre.
Pripájam ti tu screen o ktorý bolo požiadane.
Pretože keď pozerám video, tak mi farby prídu dosť škaredé ani farby obrazovky nie sú podľa mna dobre.
Pripájam ti tu screen o ktorý bolo požiadane.
Naposledy upravil(a) Elyar dne 29 kvě 2013 23:43, celkem upraveno 1 x.
Ale můžeš jít do nastavení Intel HD Graphics. V system trayi by měla být ikona monitoru nazvaná HD Grafika Intel(R).
A k tomu screenshotu - dík moc. Přiložím ještě svůj. Je to dobrej příklad pro hru 'najdi 5 rozdílů' až na to, že je nenajdeš.
Položky typu release date, bios version, driver version a device ID teda nepočítám. Takže i u Lenova GK jen přejmenovali.
A k tomu screenshotu - dík moc. Přiložím ještě svůj. Je to dobrej příklad pro hru 'najdi 5 rozdílů' až na to, že je nenajdeš.
Položky typu release date, bios version, driver version a device ID teda nepočítám. Takže i u Lenova GK jen přejmenovali.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Takže.. ak si chcem nastaviť na svojom ntb grafiku tak jedine cez ovládač Intel HD? A dá sa cez tento ovládač nastaviť grafika tak dobre, akokeby som to nastavoval cez tu nVidiu? Neznamená to automaticky úbytok na kvalite grafiky? Ak sa pýtam hlúpo, tak sa ospravedlňujem, v grafických kartách som viac menej laik. :)
Nejlepší bude, když se podíváš sám a projdeš si to. Dostaneš se tam i pravým tl. na desktop -> vlastnosti graf. adaptéru.
Dej si rozšířený režim. Jinak s tou Intel HD žádný úbytek na kvalitě není. NVidia slouží jen pro složitější úlohy.
Dej si rozšířený režim. Jinak s tou Intel HD žádný úbytek na kvalitě není. NVidia slouží jen pro složitější úlohy.
Okej, tak si teda nastavím farby cez ovládač Intel HD. Ďakujem za pomoc. :)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Elyar píše:Takže pre mňa to znamená, že si nikdy nebudem vedieť nastaviť video a obrazovku cez nVidia control panel? Alebo si mám tieto veci nastaviť cez ovládač Intel?
Stale by ti melo fungovat spousteni programu na konkretni graficke karte po pravem kliknuti nebo po nastaveni v nVidia panelu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
To mi nefunguje.
V nVidia control panel mám nastavený ako preferovaný procesor vysokorýchlostný nVidia procesor. No keď som pri nastaveniach jednotlivých programov (ako to je v screene), tak jedine, kde mi ide zvoliť grafiku je photoshop, ostatné programy majú predvolené "Integrovaná grafika".
V nVidia control panel mám nastavený ako preferovaný procesor vysokorýchlostný nVidia procesor. No keď som pri nastaveniach jednotlivých programov (ako to je v screene), tak jedine, kde mi ide zvoliť grafiku je photoshop, ostatné programy majú predvolené "Integrovaná grafika".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2360
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:34