Zamrzání systému Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

smarstin
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zamrzání systému  Vyřešeno

Příspěvekod smarstin » 05 čer 2013 16:46

Ahoj..už možná tři týdny řeším problémy s PC..nejprve to byly problémy s bluescreeny..postupně jsme se s kolegou dopracovali k řešení.
Po výměně RAMek a systémového disku jsem čekal, že bude vš OK. Od té doby, je to tak týden, PC několikrát zamrzlo, bez bluescreenů,
při různých operacích, nejčastěji však při činnostech, spojených s grafikou. Dvakrát se to stalo, to bylo poprvé, při intalaci her z externího
disku. Tomu jsem nevěnoval takovou pozornost, zkrátka jsem to považoval za závadu disku, který už má také něco za sebou. Také dvakrát
v programu Adobe Encore, to byl ještě ale i jiný systémový disk. Pak s jiným systémovým diskem se to stalo krátce po spuštění videa v BSplayeru
a dvakrát k tomu došlo při stříhání videa v Premiéře. Takže, jsou nové RAMky, jiný systémový disk, předevčírem jsem měl vyndanou grafickou
kartu, procesor, vše jsem vyčistil, procesor znovu zapastoval a vrátil zpět, měnil jsem také baterii biosu na desce, našel jsem i nové ovladače
ke zvukové a síťové kartě, které jsou integrované na desce, mimochodem jediné ovladače, které vyšly minulý měsíc. Ke všemu ostatnímu, vč. grafické karty, už ovladače dávno nevycházejí, takže nemohu aktualizovat. Celý včerejšek PC šlapalo bez jediného zamrznutí, neustále jsem spouštěl všelijaké benchmarky na grafickou kartu i procesor, vše šlapalo. Až dnes při stříhání, samozřejmě, když to nejmíň potřebuju, to zamrzlo, zvuk zůstal vytuhlý na vrčení a obraz se též zastavil. Přeinstaloval bych systém, ale to už jsem během posledního měsíce dělal tolikrát, měnil jsem i disk,
že se mi tomu nechce věřit. Zbývá už jen základní deska, grafická karta a procesor...osobně se přikláním k desce nebo grafice. Ve firefoxu
se mi i hůř zobrazují texty, jakoby rozmazaně, pokud mám v nastavení zapnutou hw akceleraci. Zdroj bych taky nepovažoval za příčinu problému,
ten jsem měnil, není to dva roky. Ale zkusil jsem připojit disky na druhou větev. Nevím, neměl bych každý z disků připojit na jednu větev nebo můžou být
oba připojené k jedné? Nebo je to jedno? Kolega MiliNess je strašně ochotný, moc mi pomohl a už ho otravuju dost dlouho. Také už docházejí nápady, tak
bych se chtěl zeptat, zda by si nevěděl někdo další třeba rady s tímto občasným zamrzáním. Jestli je něco, co by otestovalo HW tak, že by
to ukázalo na příčinu, podle nějakých kódů nebo nevím...už vážně nevím :) Díky za každý tip.

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2013 19:11) ---

Ještě jsem zkusil připojit starý disk, na kterém mám systém, jak jsem ho nechal a zkoušel střihat video z něj, jestli to také zamrzne. Během střihání naskočil bluescreen, takže jsem ho hned odpojil a vrátil tam ten druhý, který používám teď. Nicméně, začal jsem střihat a po chvíli bluescreen naskočil také, na tomto disku asi podruhé. Začínám se bát, že za vším od počátku stála deska, která odpálila původní RAM paměti (oba moduly) a bojím se, aby se teď nesnažila o totéž s novými. Přikládám dump po posledním pádu.

http://leteckaposta.cz/546918868

Z prohlížeče událostí v systému je pak toto:

Počítač byl restartován z procesu kontroly chyb. Kontrola chyb: 0x0000000a (0x0000000000000190, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80002c9a65b). Výpis byl uložen do: C:\Windows\MEMORY.DMP. ID hlášení: 060513-20593-01

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrzání PC a padání her
    od doldy » 21 pro 2024 13:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    2512
    od rohlicek1 Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 09:56
  • zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
    od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem
    8
    2582
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 15:10
  • náhodné lagy(skoro zamrzání) high-end PC při hraní
    od mk2442 » 29 pro 2024 21:37 » v Hry
    2
    2315
    od mk2442 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 23:56
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2438
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7399
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”