DObrý den , mam notebook >http://www.alza.cz/acer-aspire-v5-531-987b4g50mabb-modry-d363503.htm?kampan=adw1_notebooky_notebooky-acer-produkty&gclid=CK-Gwce217cCFa7JtAodbj0A1Q
a mám problém, včera jsem byl na internetu, z ničeho nic se mi sekl notebook,čekam 5 minut cca a nic, tak jsem do nej parkrat klepl jestli se nerozjede a sekl se uplně.. tak ho vypnu na tvrdo a zapnu a naraz se moc nechce rozjet a napíše mi to Operation system not found , v biosu mi to píše že ten HW není..
prosím o radu, nevím si rady
Operation system not found ?
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Operation system not found ?
Vítej na PC-Help.cz
--
Operation system not found, já bych řekl, že to bude něčím s hard-diskem, napadl mě povypojený kabel, to by mohla být jedna z příčin. A nebo chyba v systému, neinstaloval jsi něco ?
--
Operation system not found, já bych řekl, že to bude něčím s hard-diskem, napadl mě povypojený kabel, to by mohla být jedna z příčin. A nebo chyba v systému, neinstaloval jsi něco ?
http://screenshare.cz/
Nenašel operační systém. Tzn., že buď nenašel bootovací médium nebo na tom médiu nenašel systém. Podle popisu bych to viděl na vadu HDD - zkusit v jiném PC a otestovat pomocí CDI.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kabel v notebooku?
Harddisk doporucuji vyndat a otestovat v jinem PC.
Pokud bude disk OK, muj osobni nazor je usmazeny southbridge na zakladni desce.
Harddisk doporucuji vyndat a otestovat v jinem PC.
Pokud bude disk OK, muj osobni nazor je usmazeny southbridge na zakladni desce.
Já právě nemam jak otevrit notas, bojim se at to nejak nepokazim..
K HDD bývá extra víčko, připevněné jedním šroubkem, na spodku NTB. Když ho najdeš, vyndáš HDD a můžeš zkoušet. Ntb rozebírat nemusíš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím.
Najeď do konzole pro zotavení pomocí instalačního DVD a napiš bootrec /fixmbr a potom bootrec /fixboot.
Ale nejspíš to bude tím diskem. Jeho vyjmutí se nevyhneš.
Najeď do konzole pro zotavení pomocí instalačního DVD a napiš bootrec /fixmbr a potom bootrec /fixboot.
Ale nejspíš to bude tím diskem. Jeho vyjmutí se nevyhneš.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
To, ze v BIOSu neni videt disk urcite takhle neopravi.
nevím kde je to extra víko http://leteckaposta.cz/636435694 Omlouvám se že vám tu sem nadám tu fotku , neumím to.
A instalační CD WIN 8 nemám, firma datart se mi ho neobtěžovala dát.
A instalační CD WIN 8 nemám, firma datart se mi ho neobtěžovala dát.
ale obtezovala soucasti kazdeho notasu je tzv recovery skryty oddil na pevnem disku...to znamena ze pri prvnim spusteni win je potreba vypalit recovery DVD vetsinou to vyjde na 3 ciste dvd ...ze kterych si pak obnovis system funguje to uz hodne let u noteboku s predinstalovanym win
pokud to neudelas a disk havaruje prijdes o nej ..takze ses mel zajimat prvni o nej coz tak 70 % uzivatelu nedela a pak se divi
pokud to neudelas a disk havaruje prijdes o nej ..takze ses mel zajimat prvni o nej coz tak 70 % uzivatelu nedela a pak se divi
Naposledy upravil(a) als dne 09 čer 2013 20:31, celkem upraveno 2 x.
Rekl bych ze firma Datart bude mit jednu zarucni opravu
Pomužete mi ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3323
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2134
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5744
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”