Zdravím, stavím kamarádovi počítač viz. linky na komponenty na konci příspěvku. Po sestavení a první zkoušce zapnutí comp vůbec nereagoval, větráky ani "neťuknou", Speaker nepípne, prostě mrtvo. Zkoušel jsem odpojit všechny kabely a zase zapojit, bez grafiky z grafikou (v obou PCI-E), s jedním modulem RAM, s obouma i bez..... Stavěl jsem už celkem dost počítačů pro kamarády i pro sebe, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal. Je pravdou, že poslední comp jsem stavěl cca před dvěma lety, možná ke třem. Vždycky stavbě věnuju čas a čtu opravdu podrobně, co je nového a z čeho stavět. Teď jsem měl tedy dlouhou pauzu během který se ve světě HW hodně změnilo a tím se dostávám k dotazu: můžete mi, prosím, zkouknout tu sestavu a říct jestli jsem přecejen něco neopoměl, nepřehlíd? Jak je to s grafikou v CPU - potřebuje ji tahle deska i když mám dedikovanou? Anebo mám prostě prvně v životě "štěstí" na vadnej kus HW (CPU, deska ???) ?.
Děkuju předem za jakoukoliv reakci, radu, pomoc, případně se ptejte, co potřebujete ještě vědět.
http://www.czc.cz/asrock-z77-pro3-intel-z77/106689/produkt
http://www.czc.cz/intel-core-i5-3350p_5/113796/produkt
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu-8gb-2x4gb-ddr3-1600-xmp/93440/produkt
http://www.czc.cz/seagate-barracuda-7200-14-1tb/99689/produkt
http://www.czc.cz/fortron-raider-550w/113388/produkt
http://www.czc.cz/asus-gtx650tib-dc2oc-2gd5/125571/produkt
http://www.czc.cz/corsair-carbide-series-400r/99344/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt
Nový (postavený) comp nenaběhne
Re: Nový (postavený) comp nenaběhne
Mas spravne zapojeny vypinac na desce? Kdyztak ji skus zapnout sroubovakem.
Jeste bych skusil zdroj - vse odpojit a zkratovat zeleny a cerny pin na atx konektoru, jestli se zdroj roztoci.
Jeste bych skusil zdroj - vse odpojit a zkratovat zeleny a cerny pin na atx konektoru, jestli se zdroj roztoci.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Chyba BIOS by mu nezpůsobila nenaběhnutí PC, kdy je to mrtvé. Komponenty může obrátit vzhůru nohama a stejně to nepomůže.
1. Zkus to zapojit na stole a sepni PC šroubovákem - spojíš piny PWR
2. Pokud bod 1 selhal, tipuj. Je vadný zdroj, nebo deska. Ani za jedno bych ruku do ohně nedal.
1. Zkus to zapojit na stole a sepni PC šroubovákem - spojíš piny PWR
2. Pokud bod 1 selhal, tipuj. Je vadný zdroj, nebo deska. Ani za jedno bych ruku do ohně nedal.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zdroj jsem zkoušel. Na skříni jsou vpředu dva podsvětlený větráky spřažený do jednoho molexu. Při zmíněný zkoušce PSU se rozběhnou a rozsvítěj ty dva fany i fan ve zdroji. Zapnout comp propojením konektorů "Power Switch" na desce jsem taky zkoušel a nic. Jak už mi z toho hrabe, tak už dumám i nad tim jestli tam mám ten kablik (případně šroubovák) správně, jsem zvyklej na Asus desky kde je layout jasnej vždycky, ale to už je asi fakt ze zoufalosti... 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Od toho je manuál, abys kouknul který pin je na co. Na desce to většinou také napsané.
Že zdroj roztočí ventilátory ještě neznamená, že schopně napájí desku. Takže zkus jiný 100% funkční zdroj. Pokud ani s ním to nepůjde, reklamuj desku.
Že zdroj roztočí ventilátory ještě neznamená, že schopně napájí desku. Takže zkus jiný 100% funkční zdroj. Pokud ani s ním to nepůjde, reklamuj desku.
Manuály čtu. Skříň má ale kompletně černou kabeláž navíc bez označení "+/-"..., ale jak říkám, to už bylo asi zblbnutí ze zoufalosti a stébla trávy se chytání. Vyzkouším s mým zdrojem a dám vědět jak to dopadlo. Děkuju všem za reakce.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Dneska odzkoušeno s mým zdrojem a žádná změna, takže budu reklamovat desku.
To "El Diablo": Imho vymazání CMOS nepomůže, protože vše nasvědčuje tomu, že do desky nejde "šťáva". Když jsem dal grafiku do svýho compu, zapojil do sítě a zapnul zdroj síťovým vypínačem, tak se na kartě nad napájecím konektorem (na PCB) rozsvítí zelená ledka. Btw i na mojí desce je jedna a taky se samosebou rozsvítí.
Když to samý udělám s tou kamarádovou sestavou, tak na grafice nesvítí nic, větráky se ani maličko nehnou, Speaker nepípá, prostě úplně mrtvo. I tak ale děkuju za reakci a snahu pomoci.
To "El Diablo": Imho vymazání CMOS nepomůže, protože vše nasvědčuje tomu, že do desky nejde "šťáva". Když jsem dal grafiku do svýho compu, zapojil do sítě a zapnul zdroj síťovým vypínačem, tak se na kartě nad napájecím konektorem (na PCB) rozsvítí zelená ledka. Btw i na mojí desce je jedna a taky se samosebou rozsvítí.
Když to samý udělám s tou kamarádovou sestavou, tak na grafice nesvítí nic, větráky se ani maličko nehnou, Speaker nepípá, prostě úplně mrtvo. I tak ale děkuju za reakci a snahu pomoci.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Clear CMOS je to nejjednodušší co můžeš udělat a je to základ pokusů o oživení.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Clear CMOS je softwarová záležitost. K tomu se musí něco hýbat.
Tady bude chyba někde na spínacích obvodech (většinou vadný spínací tranzistor).
Tady bude chyba někde na spínacích obvodech (většinou vadný spínací tranzistor).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1535
-
od petr22