Ahojda vsem,
prosim o radu. Mam ntbk zn.Toshiba. Pri zapnuti ntbku mi naskoci logo Toshiby s infem "Probiha priprava automaticke opravy". a pote naskoci seda obrazovka s ukazatelem mysi a to je vse. Nejde mi ani F8 na nouzovy rezim, abych zazalohovala data a nainstalovala tam jinou verzi WIN. Bohuzel pri koupi tohoto ntbk jsem si nevypalila recovery disky. Prosim o radu co s tim. dekuji moc.
Probiha priprava automaticke opravy
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Probiha priprava automaticke opravy
Nejdříve bude třeba se pokusit o záchranu dat. Existuje několik možností:
1. Nabootovat pomocí nějaké Live verze linuxu. V linuxu pak vyhledat složky či soubory co chceš zálohovat a zkopírovat je buď na flash disk, nebo na jiný PC přes síť.
2. Pokud ti linux nic neříká, pak lze využít Hiren's boot CD, kde je program MiniXP, což je v podstatě očesaná verze windowsXP. Důležitá data pak opět zkopírovat na flashdisk, nebo na síť.
3. Pevný disk z ntb vyjmout a zapojit jej do stolního počítače. Využít OS stolního počítače pro vyhledání potřebných složek a souborů a zkopírovat je na disk stolního počítače.
Pro obnovení do továrního nastavení - mačkat klávesu F8 během zobrazování loga Toshiba. Zbytek zde: http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD1303440001R01.htm
1. Nabootovat pomocí nějaké Live verze linuxu. V linuxu pak vyhledat složky či soubory co chceš zálohovat a zkopírovat je buď na flash disk, nebo na jiný PC přes síť.
2. Pokud ti linux nic neříká, pak lze využít Hiren's boot CD, kde je program MiniXP, což je v podstatě očesaná verze windowsXP. Důležitá data pak opět zkopírovat na flashdisk, nebo na síť.
3. Pevný disk z ntb vyjmout a zapojit jej do stolního počítače. Využít OS stolního počítače pro vyhledání potřebných složek a souborů a zkopírovat je na disk stolního počítače.
Pro obnovení do továrního nastavení - mačkat klávesu F8 během zobrazování loga Toshiba. Zbytek zde: http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD1303440001R01.htm
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Probiha priprava automaticke opravy
dekuji moc za rady..linux znam..ale priznam se, ze mne nenapadl, chtela jsem to nejak rozebehnout bez nej..ale asi se tomu nevyhnu - hlavne zachranim data..pevny disk z ntbk se mi moc vyndavat a davat do meho pc nechce - jednak ho nemam jak pripojit a ikdybych mela - tak buhvi zda neni v ntbk naka brebera a nechci si "nakazit" svuj pc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3412
-
od Edom
Zobrazit poslední příspěvek
20 pro 2024 18:42