Ahojte,
mám problém se svým notebookem typu HP ProBook 4510s. V noci jsem si pouštěl filmek, u kterého jsem usnul (samozřejmě) na noťasu, který jsem měl jen na baterce. Ráno, při připojení ntb do sítě a následném spouštění, jsem zjistil, že se neočekávaně v noci vypl, tudíž se systém nenačítal ze spánku (jako tradičně), ale jako při klasickém zapnutí. Odpoledne jsem si všiml ikonky napájení, že je nízký stav baterie (asi 5%), u kterého je napsané (mám anglický systém - plugged in, not charging - připojeno, nenabíjí se). Zkusil jsem, zda to jenom nezamrzla ikonka a vytáhl jsem napájení a ntb se vypl, což znamená, že ikonka nekecá.
Otázka zní, co s tím může být? Baterie špatná, sw chyba? Jakým způsobem se to dá zjistit? Případně nějaký test baterie (doporučíte mi)?
Díky moc za reakce.
Ntb - problém s nabíjením
Re: Ntb - problém s nabíjením
Pokud máš v ntb nějaký SW na resetování ukazatele od baterie (moc neznám HP, tak nevím), tak to zkus.
Pokud se Ti podaří baterii zprovoznit, tak stáhni HWMonitor a podívej se na údaje o baterce (hlavně poškození).
Pokud se Ti podaří baterii zprovoznit, tak stáhni HWMonitor a podívej se na údaje o baterce (hlavně poškození).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
- Crave
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak můžu ostatní uživatele poprosit, zda existuje nějaký ten SW na resetovaní ukazatele baterie jak píše _vcn?
Díky
Díky
- Crave
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem si ten Battery Care stáhl a spustil a vkládám screen základního a detailního stavu o baterii a taky výstup z HW monitoru. Co dál je třeba provést?
Díky.
Díky.
Ta baterka je v řiti. Napětí "plně nabité" baterie něco málo přes 11V - nejspíš vadný článek, návrhová kapacita skoro 48Wh, ale kapacita plně nabité baterie cca 14Wh, "plně nabitá" baterie je nabitá na 4%. Ani se o nic nesnaž a pořiď novou. Do té doby starou klidně vyndej a jeď přímo na napáječ.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Crave
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta baterka je v řiti.
No, toho jsem se bál nejvíc, ale zajímalo by mě, jak se to mohlo stát, řekněme ze dne na den?...
Nějaký článek tý baterie klesl pod určité napětí (neznám ten limit, je to kolem 3V) a tím se vlastně zničil.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Crave píše:Ahojte,
mám problém se svým notebookem typu HP ProBook 4510s. V noci jsem si pouštěl filmek, u kterého jsem usnul (samozřejmě) na noťasu, který jsem měl jen na baterce. Ráno, při připojení ntb do sítě a následném spouštění, jsem zjistil, že se neočekávaně v noci vypl, tudíž se systém nenačítal ze spánku (jako tradičně), ale jako při klasickém zapnutí. Odpoledne jsem si všiml ikonky napájení, že je nízký stav baterie (asi 5%), u kterého je napsané (mám anglický systém - plugged in, not charging - připojeno, nenabíjí se). Zkusil jsem, zda to jenom nezamrzla ikonka a vytáhl jsem napájení a ntb se vypl, což znamená, že ikonka nekecá.
Otázka zní, co s tím může být? Baterie špatná, sw chyba? Jakým způsobem se to dá zjistit? Případně nějaký test baterie (doporučíte mi)?
Díky moc za reakce.
Příště, když budeš koukat na film, nebo hrát hry na noťasu, tak vyndej baterii (tu si schovej) a notebook nechej jenom napájet ze síťě. :) Baterku si s sebou nos jenom v případě, že nebudeš doma a budeš ho muset nutně používat, třeba i venku dál od domova.
To jsou holt HP baterie - kdovi jestli je v tom vubec lithium, vyhazujeme to kolikrat i po pul roce (!!), prumerne tak 2-3 letech.
Vyndavat baterii je zbytecne, na zivotnost baterie to nebude mit zadny vliv. Kdyz odejde, tak odejde i kdyby byla nabita jen 3x.
Vyndavat baterii je zbytecne, na zivotnost baterie to nebude mit zadny vliv. Kdyz odejde, tak odejde i kdyby byla nabita jen 3x.
Odejde, ale vydrží déle.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3707
-
od lukas222