extrémní přehřívání procesoru
extrémní přehřívání procesoru
Zdravím, mám AMD FX-4170 v základu 4.20 GHZ. Koupil jsem si včera novou základní desku Asus M5 A99X EVO R2.O a dnes mě její funkce upozornili při hře že teplota CPU je 65 stupňů. Nevím čím přesně to může být.
Re: extrémní přehřívání procesoru
Nedostatecne chlazeni
Poddimenzovany nebo chybne namontovany chladic, spatne airflow ve skrini, chybne nanesena teplovodiva pasta...
Poddimenzovany nebo chybne namontovany chladic, spatne airflow ve skrini, chybne nanesena teplovodiva pasta...
díky a nebylo by lepší na to fx nasadit rovnou vodní? třeba http://www.alza.cz/cooler-master-seidon ... 388737.htm
Co na tom je ted?
Tyhle lacine vodni chladice maji par nevyhod, napriklad nepoznas ze nefunguje cerpadlo (leda podle teploty procesoru nebo ze se pocitac vypne kvuli prehrati)
Ja mam ve vsech pocitacich tenhle chladic:
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
Tyhle lacine vodni chladice maji par nevyhod, napriklad nepoznas ze nefunguje cerpadlo (leda podle teploty procesoru nebo ze se pocitac vypne kvuli prehrati)
Ja mam ve vsech pocitacich tenhle chladic:
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
no já mám skoro identickej, ale koukal jsem že ten vodní dávaj skoro do všech herních sestav a co jsem se dočetl tak chlazení to je kvalitní
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Vodní chlazení je nesmysl, pokud nechceš brutálně taktovat.
Jaký máš tedy ten chladič? Jak máš vyřešený proud vzduchu ve skříni?
Jakých teplot dosahuješ při nějakém zátěžovém testu? 65 °C je podle mě moc na to, že hraješ jenom hry.
Jaký máš tedy ten chladič? Jak máš vyřešený proud vzduchu ve skříni?
Jakých teplot dosahuješ při nějakém zátěžovém testu? 65 °C je podle mě moc na to, že hraješ jenom hry.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
ano 65 právě jsem hrál Need for speed most wanted na ultra nastavení a díky nové desce a programu mi vyskočilo okno s teplotou 65 varování.. Jenže příští týden si chci koupit AMD FX-8350 a k tomu jsem myslel i to vodní chlazení. A teď jsem běžel koupit teplovodící pastu a zkusím to ještě namazat
Tak na AMD FX-8350 to chapu. Vykonove se sice Intelu nevyrovna, ale topi 2x tolik. A koukam ze AMD FX-4170 jsou taky pekna kamna.
Mam tady stary Pleskot P4, ten ma TDP 95W (coz jsem az do objeveni 8jader AMD povazoval za hodne) a normalni chladuc to neuchladi, musi byt i poradne ventilatory na predni a zasni strane skrine. A i tak kdyz sahnu na chladic tak se spalim.
Mam tady stary Pleskot P4, ten ma TDP 95W (coz jsem az do objeveni 8jader AMD povazoval za hodne) a normalni chladuc to neuchladi, musi byt i poradne ventilatory na predni a zasni strane skrine. A i tak kdyz sahnu na chladic tak se spalim.
no já uvažoval i o šestijádru FX-6300 ale nevím co a jak.. měl by stačit na hraní?
Stacit na hrani bude, ale bude se muset uchladit.
FX-6300 je ale jen o tretinu vykonnejsi nez FX-4170. Podle me musi bohate stacit i FX-4170.
FX-6300 je ale jen o tretinu vykonnejsi nez FX-4170. Podle me musi bohate stacit i FX-4170.
Tak ramky mam 16GB 1600mhz a grafiku Nvidia Geforce GTX 660 a tu mam obědnanou ještě jednu takže je skrz sli spojím a teď už jen ten procesor
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7419
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03