Dobrý večer,
zakládám toto téma, protože už jsem vyloučil několik možností, které mě napadly, a nevím, co dál.
Abych to zkrátil, něco se stalo s mou myší, zcela náhle, trvá to už asi pátý den, kurzor si dělá co chce, je velmi nepřesný. Když pohnu myší o centimetr, očekávám, že se kurzor hne o 10, ale místo toho, abych najel na ikonku, tak skončím 3 cm za ní. Asi jako když máte vysoce citlivou myš (třeba s 6000 DPI) na špatným povrchu.
První co asi každého napadne je citlivost. Ne, není to citlivostí. Myš co mám je R.A.T 3, laser, mám nastavené 1800 DPI, tedy polovinu, co tato myš zvládne, myš mám necelý půlrok, a netrval mi ani týden na to, abych si na ni zvyknul.
Špatný povrch? Podložku pod myš nepoužívám, a stůl, na kterém hraji mám přes 4 roky, myslím, že kdyby se mi na něm myš chovala jako poblázněná, všiml bych si toho i dřív.
První co jsem zkoušel byla podložka pod myš. Začal jsem s levnou podložkou za 29 kč, žádný rozdíl. Poté jsem si od kamaráda vypůjčil kvalitní herní podložku od RAZER, žádný rozdíl. Je tedy špatná myš?
Svou myš jsem dočasně odstavil, a vypůjčil si od kamaráda tentokrát jeho náhradní myš, shodou okolností stejnou jako mám já, nýbrž o 2 generace lepší, R.A.T 7. Nainstaloval jsem drivery, nastavil na myši DPI jako na RAT 3 > žádný rozdíl. Myš se stále chová prapodivně, asi jako když řídíte letadlo ve větru, který neustále mění intenzitu. Vážně, připadám si, jako kdybych seděl u PC poprvé v životě.
Vyzkoušel jsem jiné USB porty, jak USB 2, tak USB 3. Vyzkoušel jsem dřevěnou desku jako zkušební podložku. Vypůjčil jsem si od kamaráda i jeho aktivní myš, RAZER Imperator, nic se nezměnilo.
Nic jsem před pěti dny neinstaloval do PC, neměnil jsem nastavení myši, DPI, prostě nic. Pro klidné svědomí jsem ale provedl i kompletní obnovu ystému ze zálohy, 16 dní staré, pomocí programu Acronis True Image. Nic, prostě nic. Softwarový problém jsem tedy nejspíš vyloučil. Dneska jsem i projel PC antivirem, a antispyware, a zkoušel i TDSS killer. Problém tedy bude asi v hardware.
Akceleraci myši mám vypnutou, a citlivost ve windows mám přesně v polovině. Ale to je jedno, jak říkám, do nastavení myši jsem naposledy lezl asi před třemi měsíci, když nepočítám dnešní den.
Děkuji za případné rady.
Velmi nepřesný kurzor
-
- Pohlaví:
Re: Velmi nepřesný kurzor
Vítej na PC-HELP!
Zkusil bych live linux a viděl bych jak se myš chová. Dále bych zkusil úplně obyčejnou myš. A pokud máš PS/2, tak do PS/2.
Zkusil bych live linux a viděl bych jak se myš chová. Dále bych zkusil úplně obyčejnou myš. A pokud máš PS/2, tak do PS/2.
Live linux jsem stáhnul, nabootoval přes USB, a zdá se mi, že se ta myš chovala úplně stejně. PS/2 port na MB mám, jednotný pro klávesnici / myš, ale PS/2 myš k dispozici nemám. Mohla by být možná tak do dvou dnů.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pak je to logicky hardwarová závada. Jakou máš základní desku?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Základní desku mám tuto:
GIGABYTE GA-Z77X-D3H - Intel Z77
GIGABYTE GA-Z77X-D3H - Intel Z77
Kód: Vybrat vše
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z77x-d3h-intel-z77/106738/produkt
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Do kterých USB portů jsi zkoušel myš připojit? Na desce je totiž několik USB řadičů:
řadič USB 1.0/2.0 v čipovce Intel - vedle konektoru PS/2 pro klávesnici
řadič USB 3.0/2.0 v čipovce Intel - samostatná dvojice
řadič USB 3.0/2.0 v čipu VIA VL800 - 2 dvojice - jedna s HDMI konektorem, druhá s RJ45 konektorem.
Zkoušej postupně po jednom konektoru z každé dvojice.
Pokud se to bude projevovat u USB portů připojených k řadičům v čipové sadě i u portů připojených k čipu VIA VL800, tak dle
"jestliže vyloučíme nemožné, všechno ostatní, co zbude, ať je to jakkoli nepravděpodobné, musí být pravda", musíš ty být šílený.
Jiné vysvětlení neexistuje.
řadič USB 1.0/2.0 v čipovce Intel - vedle konektoru PS/2 pro klávesnici
řadič USB 3.0/2.0 v čipovce Intel - samostatná dvojice
řadič USB 3.0/2.0 v čipu VIA VL800 - 2 dvojice - jedna s HDMI konektorem, druhá s RJ45 konektorem.
Zkoušej postupně po jednom konektoru z každé dvojice.
Pokud se to bude projevovat u USB portů připojených k řadičům v čipové sadě i u portů připojených k čipu VIA VL800, tak dle
"jestliže vyloučíme nemožné, všechno ostatní, co zbude, ať je to jakkoli nepravděpodobné, musí být pravda", musíš ty být šílený.
Jiné vysvětlení neexistuje.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení