Zdravím. Chtěl jsem z počítače se systémem Windows XP vybrat systémový disk a nahradit ho diskem z jiného počítače se systémem Windows 7. Po zapnutí mi to ale napsalo něco jako Boot Failure from Previous Device, Insert Boot diskette in A. Já ale bootovací disketu Windows 7 nemám a nemám ani instalačky Win 7, ten systém už byl na tom počítači, když jsem ho získal. Čili Win 7 jsou pouze nainstalovány na tom HDD.
Chci se zeptat: Mohu si tu bootovací disketu nějak vytvořit nebo stáhnout z internetu, popř. je možné ten krok bootování nějak přeskočit, abych mohl vyměnit ty harddisky? Na tom HDD s Win 7 mám totiž většinu svých souborů i programů, ale ve starém PC se spálila zákl. deska. Zase se bojím jenom zkusmo měnit nastavení Biosu na tom novém počítači, aby mi na tom novém nepřestaly fungovat i ty win XP.
jak zabudovat do PC nový HDD s již nainstalovanými Win 7
Re: jak zabudovat do PC nový HDD s již nainstalovanými Win 7
Jedina moznost je sehnat instalacni DVD Windows 7 a provest opravu instalace. Hardware je prilis rozdilny, Windows si se zmenou neporadi.
Pokud je to OEM licence tak po zmene hardware je licence neplatna.
Pokud je to OEM licence tak po zmene hardware je licence neplatna.
A nešlo by nějak vytvořit nebo stáhnout ten bootovací disk? Jakou mám licenci Win 7 opravdu nevím.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To zjistíš ze štítku na bedně.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Stitek je ale na jine bedne, pokud jsem to dobre pochopil.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
d1amond píše:To zjistíš ze štítku na bedně.
Takže tady mi asi nikdo neporadí nic jiného, než se dívat na štítky na bedně, jestli mám OEM systém. Mimochodem, na bedně je štítek od úplně jného systému, než jaký v PC byl.
Mne bylo ale zajímalo kromě toho, jak můžu ten nový disk použít jako systémový disk s Win 7, taky to, jak si můžu z toho cizorodého disku alespoň zkopírovat soubory, tedy jak a zda ho mohu zapojit jako veldejší disk k tomu starému.
A co chces slyset? Potrebujes instalacni DVD + platne seriove cislo
Instalacnim DVD opravis ty nainstalovane Windows 7, a az si reknou o aktivaci, tak je aktivujes. Pokud je to piratska verze, tak to neprojde.
Pokud chces jen dostat data, pripoj ten disk do libovolneho pocitace kde jsou funkcni Windows.
Instalacni DVD Windows 7 si musis na netu najit sam (nebo od nekoho pujcit), neb stazeni je nelegalni a odkaz ti verejne do fora nikdo neda.
Instalacnim DVD opravis ty nainstalovane Windows 7, a az si reknou o aktivaci, tak je aktivujes. Pokud je to piratska verze, tak to neprojde.
Pokud chces jen dostat data, pripoj ten disk do libovolneho pocitace kde jsou funkcni Windows.
Instalacni DVD Windows 7 si musis na netu najit sam (nebo od nekoho pujcit), neb stazeni je nelegalni a odkaz ti verejne do fora nikdo neda.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 21 srp 2013 23:38, celkem upraveno 1 x.
S radami na nelegální postup tady nepočítej, legálně to jde tak, jak Ti už bylo řečeno.
Polopatě: HDD s nainstalovanými Win Ti pojede normálně jen na MB stejného typu, na jaké byl nainstalován. Ty ho můžeš použít jako další disk k tomu stávajícímu, můžeš s ním pracovat, převádět na něj a z něj soubory, ale jako se systémovým s ním s výjimkou postupu, který tu nastínil petr22, nemůžeš počítat.
petr22 byl rychlejší.
Polopatě: HDD s nainstalovanými Win Ti pojede normálně jen na MB stejného typu, na jaké byl nainstalován. Ty ho můžeš použít jako další disk k tomu stávajícímu, můžeš s ním pracovat, převádět na něj a z něj soubory, ale jako se systémovým s ním s výjimkou postupu, který tu nastínil petr22, nemůžeš počítat.
petr22 byl rychlejší.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No a abych si ten HDD připojil jako vedlejší disk, tak ho musím nastavit jako slave a ten systémový HDD jako master nebo CS? A musí být oba harddisky na stejném kabelu z IDE nebo je to jedno? díky.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsou ještě IDE disky?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No tak jsem to možná napsal špatně, možná jsou to SCSI disky nebo já nevím, šlo mi o to, zda ty dva harddisky musí být na stejné větvi kabelu ze stejného konektoru na motherboardu nebo jestli mohou byt na různých kabelech z různých konektorů na MB?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžou být na různých, ale na konci. (pokud tam není už něco jiného) Disk se systémem dej jako primary master.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2427
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
13 srp 2024 03:47