Počítač se vypne a odmítá se zapnout Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

HAFcool
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Počítač se vypne a odmítá se zapnout

Příspěvekod HAFcool » 25 srp 2013 17:54

Zdravím,

dneska ráno jsem se probudil a zapnul počítač. Šel jsem si udělat snídani a koukám, počítač je vypnutý. Myslel jsem si, že to způsobené nedalekou stavbou, protože už se nám v týdnu stalo, že spadl můj a bráchovo počítač, ale pak jsem si uvědomil, že je neděle a žádný hluk neslyším.

Přece jenom jsem svůj PC upgradoval před týdnem a nebyl zde žádný problém, ale zkontroloval jsem usazení ramek, všech kabelů, nafouklé kondíky, teploty, vyfoukal pro jistotu zdroj, ale vypadá to, že se vždy po snad 20 minutách sám vypne a nejde zapnout. Vypnul jsem PC od zdroje a vytáhl kabel a zjistil jsem, že tam byl kousek prachu, který jsem sundal a hned bylo vše v pohodě, ale po chvíli se to stalo zase.

Pak mne ještě napadla jedna věc. Už pár dní se stává, že monitor na začátku zapnutí rychle problikává, ale jenom tehdy, když je dlouho vypnutý (6-8 hodin) a reprák taky nešel správně. Dělal špatně zvuky.
Mohlo by to tedy být způsobeno prodlužovačkou, ale zkusil jsem to i mimo prodlužovačku a stejně to spadlo.

Teď zkouším bráchovo zdroj a uvidím, jestli to pojede. Pokud to spadne, máte nějaké další návrhy? Deska, ramky, procesor, chladič jsou staré asi tak týden.

Předem děkuji za návrhy.

EDIT: I s bratrovo zdrojem to spadlo. Zajímavé je, že jsem zkoušel Battlefield 3 a všechno šlo v pohodě, dokud jsem nedal alt+tab a šel na plochu. Poté to ihned spadlo.

Ještě doplním, že jsem pracoval na počítači do 4 do rána a všechno bylo v pohodě, ale dneska začalo pršet a vrtají nám hluboko do země asi 100m za panelákem.

EDIT: Nejdříve jsem myslel, že se počítač vypíná jen v zátěži, ale nakonec se vypnul i při sledování prohlížeče. Pak jsem se ho pokusil zapnout a zapnul se a za dvě sekundy se vypnul.

EDIT: Opět se počítač sám vypnul, ale ani po hodině v klidu jsem ho nemohl zapnout. Pomohlo teprve vypnutí spínače na zdroji.

Už opravdu nevím, co dál. Nějaké návrhy?
Přílohy
Bez názvu.jpg
Přikládám ještě teploty bez zátěže

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Počítač se vypne a odmítá se zapnout

Příspěvekod Pic » 25 srp 2013 23:27

Pokud to není zdroj, zkus PC spustit v minimální konfiguraci. V PC nech jen základní desku s CPU, jedu RAM, GK a zdroj. Ostatní odpoj a to datové i napájecí kabely. Pokud PC naběhne, naběhne s chybou protože není připojen disk se systémem. Vždy připoj jen jednu další část PC (nejprve disk) a vždy tak postupně otestuj další komponenty.zda PC naběhne. Nenaběhne-li po připojení některých komponent, je poslední připojená vadná.Jestliže nenaběhne, zkus jinou RAM. Nenaběhne-li s žádnou RAM je některá další součást vadná. Potom zkusit vyměnit GK. Předpokládám, že zdroj je OK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Počítač se vypne a odmítá se zapnout

Příspěvekod petr22 » 25 srp 2013 23:35

Me to pripada jako vadna zakladni deska. Dnesni desky pajene bezolovnatou technologii se daji poskodit i zdeformovanim pri zasroubovani do skrine. Je ta zakladni deska fungl nova, nebo prendana z jineho pocitace? Skusil bych desku vyndat ze skrine a cele to slozit jen tak na stole.

Tenhle problem podle me na 99% souvisi ze zakladni deskou nebo zdrojem, a zdroj byl vymenen.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Počítač se vypne a odmítá se zapnout  Vyřešeno

Příspěvekod HAFcool » 26 srp 2013 00:24

Bohužel se nic nezměnilo. Grafiku a RAMky jsem zkusil v jiném počítači a tam šlo vše bez problémů. Pak jsem to zkusil metodou od PICe, ale nic. Přikláním se také k základní desce.

Deska už je v krabici a posílám vše na reklamaci. Nejvíce mě mrzí to, že i přes mojí největší snahu vše udělat bez problémů, tak se něco pokazilo. Nu, uvidíme, co řeknou chlapci z reklamace.

Děkuji za odpovědi. :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    7987
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    4179
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2003
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač na hraní do 35K
    od Pecinek » 21 lis 2024 23:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC