Nejde načíst HDD z NTB.
Nejde načíst HDD z NTB.
Před pár dny mi v NTB vyhořel konektor napájení a s ním i trocha zákl. desky. Proto jsem se rozhodl, že si ponechám pár pozůstatků a mezi ně patří i SATA disk Seagate 80GB, 5400.3, který jsem zkoušel připojit k jinému NTB skrze USB konvertor a po připojení ho v PC nevidím (Win7 vůbec neregistruje a Xubuntu bohužel taky ne). Prostě se nenachází v žádném registru. Další zajímavostí pro mě je, že po připojení pípá... Je možné že disponuje nějakým zabezpečením?
Re: Nejde načíst HDD z NTB.
Takto se zabezpeceni (Drivelock) neprojevuje, mnohem pravdepodobnejsi je ze to co odpalilo zakladni desku zlikvidovalo i disk.
Druha moznost je, ze USB konvertor potrebuje silnejsi napajeni (minimalne ze 2 USB portu)
Druha moznost je, ze USB konvertor potrebuje silnejsi napajeni (minimalne ze 2 USB portu)
Používám tento: http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm který má vlastní napájení ze sítě. Jinak jsem vyzkoušel i připojení skrze externí šuplík na HDD. Výsledek je kupodivu stejný 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Disk může být vadný - poškozená elektronika. Tomu by nasvědčovalo to pípání při jeho připojení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To pipani je hodne zvlastni. Asi bude kaput 
Odesláno z mého Desire HD pomocí Tapatalk 2

Odesláno z mého Desire HD pomocí Tapatalk 2
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35
- 5081
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 17:02
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2833
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”