Bzučení zvuku při instalaci ( video )

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vaestor
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Bzučení zvuku při instalaci ( video )

Příspěvekod vaestor » 18 zář 2013 13:40

Zdravím všechny, prosil bych o pomoc, teď jsem si poprvé v životě složil pc s pomocí kámoše co už jich pár složil bez problému.
Všechno vypadalo že je ok, ale když jsem si pustil hudbu a začal instalovat nějaký software tak zvuk začal dělat : bzzz.. ( :D ) Lépe bude se podívat asi na video : http://www.youtube.com/watch?v=Q7UV2pJ- ... e=youtu.be

Nejdřív jsem myslel že to je driverama, tak jsem vrátil pc v čase a nainstaloval znova všechno z cdčka ( motherboard drivery, na grafiku jsem stáhl z netu aktuální ) Problém ale stále je. Nevím co by to mohlo být jestli to je vadný hdd nebo něco jiného.

+ další problém, pc se chová jako by neměl nainstalovaný grafické drivery ( nainstaloval jsem nejnovější nvidia na mojí kartu i directx ) Když přesouvám okno například google chromu, rychle po ploše, tak to není plynulé. A když jsem ve hře tak to vypadá graficky v pohodě.. teď nevím jak to vysvětlit.. Běhají mi po monitoru čárečky jako kdybyste natáčeli monitor přes nějakou starší kameru, jako by bylo málo refreshů (mhz) na starém pc to bylo v pohodě, nebo nevím jestli to nemůže být tím, že je to starší 19" monitor a ještě nemá hdmi vstup ale ten starší (vga? nebo tak nějak)že je už starší na tu grafiku.

Omlouvám se za zmatenost tohoto postu, nikdy jsem nebyl stavěný na sloh :D...
Zkusím ještě nainstalovat z webu update drivery na motherboard, ale asi to nepomůže. Os jsem nereinstaloval.

Můj pc:

i7 4770k @ stock, box chladič. ( Mimochodem pěknej pičus, 50°C idle mode a 90 v intel burn testu )
Asus maximus vi hero Z87
16gb ram crucial cl9 1600mhz
fortron 700w
asus gtx 760

Budu vděčný za jakoukoliv pomoc. Nechce se mi to hned dávat první dny po rozbalení na reklamaci..

( Jsem i paranoidní že mi alza dala šmejd kusy, jelikož jsem měl od nich notebook a ten se nehorázně přehříval, celkově strávil 5 měsíců v servisu než mi vrátili prachy-> jenom dobropis na součástky z jejich obchodu, + jsem použil cca 1500 slevu z nějakých kodu.. )

Reklama
guest

Re: Bzučení zvuku při instalaci ( video )

Příspěvekod guest » 19 zář 2013 13:33

Nějakým bzučením zvuku při instalaci bych se nezabýval, kdo ví co a jak je v danou chvíli zatížené a tak se podobná chyba vyskytnout může.

To další se týká spíš ovladačů. Vždy je třeba najít správné ovladače pro správný systém a ty nainstalovat. Bohužel mnoho lidí ty ovladače prostě zkouší, stáhnou kde co a když to nefunguje nainstalují něco jiného a tak pořád dokola až je to donutí přeinstalovat celý systém.

vaestor
nováček
Stav:

Příspěvekod vaestor » 19 zář 2013 16:52

Právě že to bzučení mě štve, děje se to vždy jen když něco instaluji a to nejspíš naznačuje že je něco špatného, teď když jsem doinstaloval drivery z netu na mobo tak se to děje už méně.

Na ten monitor zkusím jiné ovladače, stahoval jsem přímo na nvidii gtx 760 z jejich stránek, ten nejnovější. Zkusím nějaký starší. Ale i ve hře mi to někdy ukazuje 59hz místo 60, a například ve wowku mi to nabízí refresh rate 59.9 místo 60.

guest

Příspěvekod guest » 19 zář 2013 17:00

To nenaznačuje nic špatného. Když instaluji, pak má procesor a ostatní jinou práci a nestíhá přehrávat hudbu.

Snad se dá chvilku vydržet, nejprve nainstalovat a pak poslouchat.

59,9 místo 60 je nesmysl. To šídí ta hra. Jednotkou frekvence je jeden Ha a ten je nedělitelný, není tedy 59,9 Hz.

vaestor
nováček
Stav:

Příspěvekod vaestor » 19 zář 2013 17:14

Processor by to měl zvládat když je to i7 4770k, na to je dělaný, a pamět taky není malá.

Přísahám že to tam fakt je :) Zkusím teď reinstalovat drivery na grafiku, kdyžtak zkusím starší. Nějak to otestuji.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC na video edit
    od extrem » 16 zář 2024 12:14 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1140
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 12:27
  • Facebook - video selfie - prohlížeč - fotoaparát
    od mikujaro » 14 črc 2025 19:47 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    1358
    od mikujaro Zobrazit poslední příspěvek
    14 črc 2025 19:47
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    8058
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59
  • Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
    od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    4123
    od MonikaVavrova Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 11:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”